Sport

Jose Mourinho, atent la performanţele lui Cristi Chivu, de la Inter Primavera: “Mă uit în fiecare weekend”

Jose Mourinho monitorizează performanţele obţinute de foştii lui elevi, printre care se află şi Cristi Chviu. Fostul căpitan al naţionalei este antrenor, din această vară, la Inter Primavera.
12.12.2021 | 12:42
Jose Mourinho atent la performantele lui Cristi Chivu de la Inter Primavera Ma uit in fiecare weekend
Jose Mourinho este atent la rezultatele lui Cristi Chivu
ADVERTISEMENT

Luni, de la ora 21:45, Jose Mourinho se va duela cu Thiago Motta, unul dintre foştii lui elevi de la Inter. Înaintea meciului AS Roma – Spezia, “The Special One” a dezvăluit că urmăreşte cu atenţie rezultatele obţinute de jucătorii pe care i-a antrenat în perioada petrecută pe “Giuseppe Meazza”.

Cristi Chivu, antrenorul lui Inter Primavera, pe radarul lui Jose Mourinho

La conferinţa de presă premergătoare meciului AS Roma – Spezia, Jose Mourinho a vorbit despre Thaigo Motta, antrenorul echipei adverse, iar cu această ocazie a declarat că urmăreşte săptămânal ceea ce fac foştii săi jucători, printre care şi Cristi Chivu, care au ajuns între timp antrenori.

ADVERTISEMENT

“El (n.r. Thiago Motta), Stankovic şi Chivu au devenit antrenori. Mă uit în fiecare weekend la rezultatele lor, vreau să ştiu ce au făcut. Excepţie va fi acum, când eu şi Thiago suntem adversari, dar după meci vom avea timp să vorbim”, a declarat Jose Mourinho.

Cu această ocazie, Jose Mourinho a dezvăluit că îl cunoasşte pe Thiago Motta din perioada în care actualul antrenor al Speziei juca la echipa a doua a Barcelonei. În acea perioadă, tehnicianul portughez se afla în staff-ul lui Louis van Gaal.

ADVERTISEMENT

“Mulţi cred că îl ştiu pe Thiago Motta de la Inter, însă îl cunosc de pe vremea când amândoi eram la FC Barcelona. Uneori antrenam echipa a doua, iar el era acolo, aşa ne-am cunoscut”, a mai spus Jose Mourinho.

Cristi Chivu a revenit la Inter în 2018. Acum e antrenor la echipa U19

După ce a fost observator tehnic pentru UEFA, Cristi Chivu a revenit la Inter, echipă pentru care a jucat în perioada 2007-2014. Întâi, fostul internaţional român s-a ocupat de echipa U14, iar după un an, în 2019, a preluat grupa U17.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2020-2021 l-a petrecut la Inter U18, iar acum este antrenorul echipei Primavera, alături de care a participat în grupele UEFA Youth League, Liga Campionilor pentru formaţiile U19.

Inter U19, cu Cristi Chivu pe bancă, s-a calificat în barajul pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Italienii au terminat pe locul 2 în Grupa D, la egalitate de puncte cu Real Madrid. Diferenţa a fost făcută în meciurile directe, în care ibericii au obţinut o victorie şi o remiză.

ADVERTISEMENT

În campionat, Inter Primavera ocupă locul 2, la 11 puncte în spatele lui AS Roma U19, care are un sezon de excepţie, cu 9 victorii şi 3 remize în 12 etape.

Jose Mourinho, laude la adresa lui Cristi Chivu, în 2014, la retragerea fotbalistului

Pe 31 martie 2014, Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din activitate, după ce şi-a reziliat contractul cu Inter. Înainte de acest anunţ, fostul căpitan al naţionalei României s-a sfătuit cu Jose Mourinho.

“Am aflat de decizia pe care a luat-o Cristi Chivu chiar de la el. Am discutat la telefon în urmă cu mai multe zile și mi-a zis că nu mai poate continua. Mi-a părut foarte rău, deoarece a fost un fotbalist excepțional. Oricum, știam de mai mult timp că asta urma să se întâmple.

A avut o carieră remarcabilă la nivelul echipelor de club pe unde a evoluat. Din păcate, la națională n-a fost la fel, deoarece n-a câștigat nimic. Dar asta nu-i scade valoarea cu nimic. Am lucrat împreună, știu ce fel de jucător și ce fel de om este”, declara Jose Mourinho, în 2014.

ADVERTISEMENT