Premier League

Jose Mourinho dă verdictul după victoria lui Liverpool cu Manchester City: ”Titlul este ca și rezolvat în Premier League”

11.11.2019 | 14:58
Jose Mourinho da verdictul dupa victoria lui Liverpool cu Manchester City Titlul este ca si rezolvat in Premier League
ADVERTISEMENT

În derby-ul etapei a 12- din Premier League, Liverpool s-a impus în fața campioanei en-titre Manchester City, scor 3-1, și a luat un avans uriaș față de echipa lui Guardiola în lupta pentru titlu. Golurile campioanei Europei au fost marcate de Fabinho (6), Salah (13) și Mane (51). Reușita de onoare a ”cetățenilor” a venit pe final și i-a aparținut lui Bernardo Silva (78). Fost antrenor în Anglia la United și Chelsea, Jose Mourinho e convins că titlul este deja jucat.

Jose Mourinho dă verdictul după victoria lui Liverpool cu Manchester City: ”Titlul este ca și rezolvat în Premier League”

După succesul de duminică, Liverpool a acumulat 34 de puncte, cu 9 peste Manchester City, aflată acum pe locul 4. Noua ordine din fotbalul englez îl face pe marele Jose Mourinho să considere ca și încheiată lupta pentru titlu în acest sezon, deși până la final mai sunt de jucat 26 de etape.

ADVERTISEMENT

”Dacă te afli în această cursă pentru titlu în spatele lui Liverpool trebuie să crezi că nimic nu s-a încheiat încă. De asemenea, și dacă ești în postura liderului, nu trebuie să te relaxezi. Cu toate acestea, consider că titlul este ca și rezolvat, cu excepția cazului în care nu se va întâmpla ceva dramatic în materie de accidentări, care să rupă echipa.

După părerea mea, actuala echipă a lui Liverpool s-a adaptat perfect calitășii jucătorilor săi, iar puzzle-ul este complet. City este capabilă să câștige șapte, opt sau nouă meciuri la rând, însă nu văd cum Liverpool ar putea pierde acest avantaj”, a declarat Mourinho pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Clasamentul din Premier League după 12 etape:

Clasamentul din Premier League după 12 etape:
Clasamentul din Premier League după 12 etape

Jose Mourinho, acuze la adresa VAR-ului după derby-ul Liverpool – Manchester City

La câteva minute după ce Liverpool a deschis scorul pe Anfield, jucătorii lui City, precum și Pep Guardiola, au reclamat un penalty, după un henț în careu al lui Trent Alexander-Arnold. VAR-ul nu a intervenit și jocul a continuat. Jose Mourinho a fost și el supărat după acest episod, considerând că arbitrajul video nu este unul constant în luarea unor decizii.

”Ceea ce mă supără pe mine foarte mult în acest moment este inconsistența deciziilor luate de VAR. Nu se poate ca acum un henț să nu ducă la un penalty, iar în etapa viitoare să ducă. Pentru mine, acel moment din prima repriză (n.r. hențul lui Arnold) a fost crucial în acest meci. E păcat, pentru că discutăm de un meci foarte bun”, a spus Mourinho pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT