Sport

Jose Mourinho, destinație surpriză! Cu ce echipă din Europa negociază

13.04.2019 | 17:51
Jose Mourinho ar putea avea o destinație surpriză în sezonul viitor, el fiind pe lista formației Olympique Lyon

Tehnicianul portughez Jose Mourinho ar putea avea o destinație surpriză în sezonul viitor, el fiind pe lista formației Olympique Lyon. Președintele clubului francez, Jean-Michel Aulas, a anunțat sâmbătă că în vară va încheia colaborarea cu actualul antrenor Bruno Genesio, iar venirea portughezului pare iminentă mai ales că presa din Hexagon a anunțat de mai mult timp sosirea acestuia în Ligue 1.

Jose Mourinho, destinație surpriză

La sfârșitul lunii martie, presa franceză anunța că următoarea destinație pentru Jose Mourinho ar putea fi una surpriză. Atunci, jurnaliștii scriau că portughezul se află pe lista celor trei mari formații din Ligue 1, Paris Saint-Germian, Olympique Lyon și AS Monaco. Cum parizienii par tentați să-i prelungească înțelegerea lui Thomas Tuchel, iar monegascii l-au readus pe Leonardo Jardim, ”The Special One” rămâne doar cu varianta Lyon, mai ales după despărțirea de Bruno Genesio.

”Vreau să amintesc că obiectivele mele la începutul sezonuliu erau participarea în optimile Ligii Campionilor şi asigurarea unui loc pentru ediţia viitoare a LC. Suntem încă în luptă pentru al doilea obiectiv. De ceva timp, mă confrunt cu o atmosferă negativă. Am decis, de comun acord cu preşedintele clubuui, ca în sezonul următor să nu mai fiu antrenorul echipei. Totul în interesul echipei şi clubului”, a declarat Bruno Genesio după anunțul plecării sale de la Lyon, conform cotidianului L’Equipe.

Jose Mourinho înmtr-o conferință de presă din perioada în care o pregătea pe Manchester United
Jose Mourinho înmtr-o conferință de presă din perioada în care o pregătea pe Manchester United

Mourinho vrea un nou trofeu Champions League

”Jean-Michel Aulas şi Bruno Genesio au avut o discuţie lungă în această dimineaţă, iar Bruno Genesio a propus să se renunţe la eventualitatea prelungirii contractului său de antrenor, pentru a se crea un element psihologic care să îi permită echipei să îşi revină de la meciul de vineri seară, cu Angers. Jean-Michel Aulas a acceptat decizia lui Bruno Genesio”, se arată în comunicatul clubului francez.

Jose Mourinho, în vârstă de 56 de ani, este fără contract de la sfârșitul anului trecut, după ce a fost demis de la Manchester United. Portughezul și-a început cariera de antrenor la Benfica Lisabona, iar apoi a mai pregătit formațiile Uniao Leiria, FC Porto, Chelsea Londra, Internazionale Milano și Real Madrid. Tehnicianul are în palmares două trofee Champions League cu Porto și Inter și își dorește o a treia cupă cu o formație diferită.