Sport

Jose Mourinho, dezvăluiri despre cel mai rușinos incident al carierei: ”Nu trebuia să fac aşa ceva”

Jose Mourinho e bântuit de remușcări. Portughezul a vorbit despre cel mai rușinos moment al carierei și a mărturisit că regretă incidentul cu Tito Vilanova, fostul antrenor al Barcelonei.
04.07.2021 | 18:53
Jose Mourinho dezvaluiri despre cel mai rusinos incident al carierei Nu trebuia sa fac asa ceva
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a dezvăluit în cartea ”Rămâi nebun și flămând”, a portughezului Joao Gabriel un episod halucinat care l-a avut în prim-plan.

În 2011, în timpul unui meci dintre Real Madrid și Barcelona, din Supercupa Spaniei, tehnicianul portughez a avut o ieșire inexplicabilă, fiind la un pas să-l rănească pe Vilanova, secundul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho: ”Această imagine negativă va rămâne pentru totdeauna”

Incidentul la care face referire Jose Mourinho s-a petrecut pe 17 august 2011. Real Madrid și Barcelona se întâlneau în Supercupa Spaniei, iar Jose Mourinho, antrenorul madrilenilor i-a înfipt un deget în ochi secundului catalan Tito Vilanova.

Mourinho a fost sancționat disciplinar la momentul respectiv primind o suspendare de două partide, iar Vilanova una. Niciunul dintre ei nu și-a ispășit pedeapsa, fiind iertați de președintele Federației Spaniole, Angel Maria Villar.

ADVERTISEMENT

”Am eșuat. Nu ar fi trebuit să fac asta. Această imagine negativă rămâne pentru totdeauna. Tito nu a avut nimic de-a face cu tot ce s-a întâmplat și îmi este milă de el”, a povestit Mourinho în volumul amintit.

Gestul portughezului a fost explicat la vremea respectivă ca o reacție nervoasă după ce doi jucători ai lui Real Madrid au fost eliminați în minutul 90+3 a manșei secunde a Supercupei Spaniei.

ADVERTISEMENT

După un 2-2 pe Santiago Benrabeu din  Madrid, Barcelona a câștigat manșa a doua, de pe Camp Nou, cu scorul de 3-2 și a cucerit trofeul.

Tito Vilanova, răpus de cancer

Tito Vilanova a fost secundul Barcelonei între 2007 și 2012, când a fost numit antrenor principal, după plecarea mentorului său Pep Guardiola la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Un singur sezon a antrenat-o Vilanova pe Barcelona, 2021/2013, suficient pentru a-și trece în CV titlul de campion în La Liga.

Un an mai târziu Tito Vilanova pierdea lupta cu cancerul, în urma unor complicații gastrice. Avea doar 45 de ani.

Tito Vilanova s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul descoperit la glanda parotidă și a fost de două ori operat, acesta fiind și motivul pentru care a renunțat în 2013 să o mai pregătească pe Barcelona.

ADVERTISEMENT