Sport

Jose Mourinho e pe făraș la Roma, dar ar putea reveni în Premier League. Clubul care speră să fie salvat de „The Special One”

Jose Mourinho are rezultate catastrofale la AS Roma, iar lusitanul ar putea pleca cât de curând de pe Olimpico. Nicio problemă, pentru că „The Special One” e dorit înapoi în Premier League.
05.12.2021 | 19:04
Jose Mourinho e pe faras la Roma dar ar putea reveni in Premier League Clubul care spera sa fie salvat de The Special One
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho s-ar putea întoarce în Premier League după mai puțin de un an. Portughezul a pregătit-o ultima dată pe Tottenham, de la care a plecat însă din cauza rezultatelor proaste.

Anul acesta, „The Special One” s-a întors în Serie A, acolo unde a preluat-o pe AS Roma. Cu lusitanul la timonă, „capitolinii” nu au deloc rezultatele așteptate, deși au investit aproximativ 100 de milioane de euro în transferuri.

ADVERTISEMENT

Roma e pe locul 6, la nouă puncte în spatele pozițiilor care duc în Champions League.

Jose Mourinho este aproape să revină în Premier League

Mai mult, în acest sezon, romanii au suferit mai multe înfrângeri umilitoare, atât în campionat, cât și în UEFA Conference League. Un alt antrenor cu probleme este și Rafa Benitez, care ar putea-o părăsi pe Everton, Mourinho fiind considerat posibilul său înlocuitor pe banca „caramelelor”.

Everton are rezultate execrabile cu Benitez pe bancă, iar șefii de pe Goodison Park se gândesc să se debaraseze de iberic. Echipa din Liverpool este foarte aproape de retrogradare, pe locul 16, cu 15 puncte, cinci mai multe decât Burnley, prima din zona nisipurilor mișcătoare.

ADVERTISEMENT

Football Italia anunță că Jose Mourinho este primul pe lista conducerii lui Everton, iar lusitanul nu ar spune nu unei reveniri în Premier League.

„The Special One”, obținute rezultate impresionante în Anglia

În cazul în care mutarea se va materializa, Everton va fi a patra echipă pe care Mourinho o antrenează în Premier League. Lusitanul a avut două aventuri la Chelsea, una la Manchester United și una la Tottenham.

ADVERTISEMENT

„The Special One” are un palmares bogat în Anglia, el câștigând nu mai puțin de 11 trofee la echipele pe care le-a pregătit în Premier League.

Jose Mourinho nu pare să se simtă bine deloc la Roma, deși mai are contract cu grupare de pe Olimpico până în vara lui 2024. În ultima etapă, echipa sa a pierdut cu 0-3 în fața lui Inter și a avut o izbucnire nervoasă la adresa jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Dacă în Europa are șanse să meargă mai departe, în campionat, singurul obiectiv viabil pentru Roma rămâne top 4. Titlul este aproape imposibil de obținut, având în vedere că liderul AC Milan are un avans de 13 puncte.

Nici locurile de Champions League nu vor fi ușor de atins, pentru că Atalanta, ocupanta locului 4, este la nouă puncte în fața Romei.

ADVERTISEMENT