Fotbal international

Mourinho, război cu fanii de pe Old Trafford. Ce a cerut portughezul

Fanii lui Manchester United vor o întâlnire cu antrenorul Jose Mourinho, în scopul imbunătăţirii relaţiei dintre suporteri şi tehnicianul portughez.Manchester United merge ceas în grupa de...
02.11.2017 | 10:21
Mourinho razboi cu fanii de pe Old Trafford Ce a cerut portughezul

Fanii lui Manchester United vor o întâlnire cu antrenorul Jose Mourinho, în scopul imbunătăţirii relaţiei dintre suporteri şi tehnicianul portughez.Manchester United merge ceas în grupa de Champions League, unde a obţinut patru victorii din tot atâtea meciuri, iar în campionat se află pe locul secund, la cinci lungimi în urma rivalei concitadine City, o nouă confruntare între doi tehnicieni care s-au întâlnit de multe ori în trecut, în Primera Division, Jose Mourinho versus Pep Guardiola. Dacă nu ar fi fost incredibila sincopă de pe terenul nou promovatei Huddersfield distanţa ar fi fost şi mai mică, de numai două puncte.

Cu toate acestea, Jose Mourinho şi fanii de pe Old Trafford nu se află în relaţii tocmai amicale. Portughezul reproşeză suporterilor că atitudinea lor când vin la meciuri pe Teatrul Viselor este departe de ceea ce au nevoie jucătorii, care simt ma idegrabă o presiune a tribunelor, decât încurajare. De aceea, nu odată, Mourinho şi-a pus în cap fanii prin gesturile sale cu degetul la gură, în semn de tăcere.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Suporterii vor o întâlnire cu Mourinho

Principalul grup de suporteri ai lui Manchester United i-a propus miercuri antrenorului Jose Mourinho o reuniune în scopul îmbunătăţirii ambianţei de pe Old Trafford, a doua zi după noile comentarii făcute de portughez în urma victoriei împotriva echipei Benfica Lisabona (2-0) în Liga Campionilor.
”Există viziuni diferite în rândul suporterilor în privinţa manierei de interpretare a comentariilor antrenorului. Cu toate acestea, este corect să spunem că există o dorinţă generală a a vedea îmbunătăţindu-se ambianţa pe stadion, aşa cum există la toate cluburile din Premier League”, scrie Manchester United Supporters Trust (MUST) într-un comunicat.”Numeroşi factori au contribuit la înrăutăţirea ambianţei de-a lungul anilor, unii putând fi rezolvaţi graţie unei mai bune colaborări între cluburi şi suporteri’‘, adaugă MUST, care precizează că numără 210.369 membri.
 
Mourinho a trimis o nouă înţepătură suporterilor în programul meciului din Liga Campionilor împotriva Benficăi, urându-le să ”se amuze mai mult” decât la victoria împotriva lui Tottenham sâmbătă (1-0). După fluierul final, el a pus degetul la gură şi le-a făcut criticilor săi semnul să tacă.
Luni, într-o conferinţă de presă, Mourinho, care a denunţat deja lipsa ambianţei pe Old Trafford în trecut, i-a luat apărarea lui Romelu Lukaku, mult prea criticat de suporteri după părerea sa, spunând că belgianul este ”de neatins”.Marţi seară, după penalty-ul transformat de Daley Blind în repriza a doua, portughezul a făcut un gest prin care a vrut să arate că unii vorbesc prea mult.
Toată această atmosferă încordată riscă să aibă repercusiuni în vestiarul lui United şi Mourinho e conştient de acest pericol. Este clar că echipa are nevoie de suporteri, dar trebuie stabilite clar nişte reguli de comportament.