Premier League

Jose Mourinho își ironizează criticii: „Nimeni nu vorbește despre știință cu oamenii de la NASA”

26.03.2021 | 19:52
Jose Mourinho isi ironizeaza criticii Nimeni nu vorbeste despre stiinta cu oamenii de la NASA
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho nu a ratat ocazia de a le da peste nas criticilor, în ciuda dificultăților de la Tottenham. Portughezul crede că doar în fotbal „cei mai importanți” pot fi luați la întrebări cu nonșalanță.

Mourinho consideră că este un lucru foarte frumos faptul că un manager cu importanța sa poate fi contestat de critici care nu au legătură cu meseria pe care el o practică.

ADVERTISEMENT

Portughezul este în pericol să rateze top 4 în Premier League, iar din Europa League a fost eliminat rușinos de Dinamo Zagreb. În aceste condiții, grupele UCL ar putea rămâne doar o amintire pentru londonezi.

Jose Mourinho își ironizează criticii: „Toți oamenii cred că pot vorbi despre fotbal cu mine”

În vârstă de 58 de ani, Jose Mourinho și-a adăugat a doua echipă din Londra în CV, după ce a preluat-o pe Tottenham Hotspur. Deși a făcut istorie la Chelsea, în perioada 2004-2007 și 2014-2016, Jose Mourinho i-a „trădat” pe The Blues când a acceptat să o preia pe Spurs, însă rezultatele și jocul sunt considerate nesatisfăcătoare de fani.

ADVERTISEMENT

Criticat, mai ales după ce echipa sa a ajuns să fie eliminată din Europa League și să nu mai impresioneze nici în campionat, Jose Mourinho a reacționat printr-o ironie la adresa celor care l-au contestat. Mourinho a câștigat de două ori Liga Campionilor, o dată cu FC Porto și o dată cu Inter Milano.

„Nu cred că o să discute cineva despre domeniul științific al rachetelor cu cei de la NASA, dar toți oamenii din întreaga lume sunt de părere că pot discuta despre fotbal cu unul dintre cei mai importanți manageri din industrie. Dar asta-i frumusețea fotbalului și eu n-am nimic împotrivă”, a spus Mourinho pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Eliminare ridicolă în fața lui Dinamo Zagreb

Problemele pentru Jose Mourinho au început după ce echipa sa a fost eliminată de Dinamo Zagreb din optimile Europa League. Fără antrenor, care doar ce fusese condamnat la închisoare, echipa din Croația s-a mobilizat fantastic la returul de pe stadionul Maksimir și a câștigat cu 3-0.

Fusese 2-0 pentru Tottenham, la Londra, iar oamenii lui Mourinho păreau deja calificați înaintea manșei retur. Orsic a marcat un hattrick pentru Dinamo Zagreb, iar superstarurile Gareth Bale și Harry Kane au fost eliminate din competiție. Jose Mourinho a fost fair play la finalul partidei și i-a aplaudat pe adversari chiar în vestiarul acestora.

ADVERTISEMENT

Portughezul a câștigat Europa League în 2017, cu Manchester United, după ce a învins-o în finală cu 2-0 pe Ajax Amsterdam. În ultimul mandat de la Chelsea, Mourinho a declarat că „nu vreau să câștig Europa League. Ar fi o mare dezamăgire pentru mine. Nu vreau ca jucătorii mei să creadă că Europa League este o competiție pentru noi”.

ADVERTISEMENT