Sport

Jose Mourinho, mesaj cutremurător după accidentarea lui Christian Eriksen: „Am plâns. Cred că Dumnezeu se uita la fotbal”

Jose Mourinho a fost profund marcat de imaginile cu danezul Christian Eriksen prăbușit pe gazon: „M-am rugat, am plâns. A fost ceva mult mai important decât fotbalul”.
14.06.2021 | 13:58
Jose Mourinho mesaj cutremurator dupa accidentarea lui Christian Eriksen Am plans Cred ca Dumnezeu se uita la fotbal
ADVERTISEMENT

Accidentarea horror suferită de Christian Eriksen în meciul de debut al Danemarcei la Euro 2020 și-a pus amprenta asupra lui Jose Mourinho. Într-un interviu acordat recent, acesta a recunoscut că nu și-a mai putut stăpâni lacrimile la vederea imaginilor cu tânărul mijlocaș prăbușit pe gazon.

M-am rugat ieri, am plâns, așa cum au făcut-o milioane de oameni în întreaga lume. Cred că Dumnezeu se uita la fotbal în acel moment și l-a ținut pe Christian în viață, alături de familia sa și de noi”, a mărturisit legendarul tehnician portughez.

ADVERTISEMENT

Dincolo de intervenția ireproșabilă a staff-ului medical, eroul serii a fost, fără doar și poate, căpitanul Simon Kjaer. Dându-și seama de gravitatea situației, fundașul danez a eliberat căile respiratorii ale coechipierului său, așezându-l într-o poziție corespunzătoare, astfel încât să nu-și înghită limba.

Jose Mourinho, reacție emoționantă după accidentarea lui Christian Eriksen

Nici astăzi nu mă pot opri să mă gândesc la ce a fost ieri. Cred că azi este o zi de sărbătoare, nu de tristețe. Dumnezeu cred că se uita la fotbal în acel moment și l-a ținut pe Christian în viață, alături de familia sa și de noi.

ADVERTISEMENT

Aseară a fost ceva mult mai important decât fotbalul, dar în același timp cred că acest lucru a arătat și valorile bune ale fotbalului, iubirea, solidaritatea, spiritul familial.

Nu e vorba doar despre familia sa, ci despre întreaga familia fotbalistică. Fotbalul a adus oamenii împreună. M-am rugat ieri, am plâns, așa cum au făcut-o milioane de oameni în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Dintr-un motiv nedorit, fotbalul a adunat oamenii, iar azi putem sărbători că Eriksen este în viață. Nu am vorbit cu el, desigur, dar am vorbit cu Hojbjerg în această dimineață, iar Pierre este foarte pozitiv în privința lui Christian”, a declarat Jose Mourinho.

Mesajul savuros al lui Eriksen pentru coechipieri: „La naiba! Cum sunteți?”

În altă ordine de idei, trebuie spus că starea de sănătate a lui Christian Eriksen se îmbunătățește încet, dar sigur, după accidentarea suferită în meciul cu Finlanda. Potrivit selecționerului Kasper Hjulmand, acesta a găsit puterea să zâmbească și chiar le-a transmis tuturor colegilor din echipa națională a Danemarcei un mesaj special.

ADVERTISEMENT

Am vorbit şi în această dimineaţă (n.r. duminică), l-am văzut pe cameră şi zâmbea. A spus ”Cum sunteţi? La naiba, cred că vă simţiţi mai rău decât mă simt eu. Simt că ar trebuie să ies şi să mă antrenez acum, băieţi”.

Era îngrijorat pentru noi şi, normal, pentru familia lui. Spunea că nu-şi aminteşte prea multe, dar era mai preocupat de noi şi de cum ne simţim noi. Voia ca noi să jucăm.

 Christian se simte cel mai confortabil atunci când e la fotbal. A fost bine să-l vedem zâmbind. Vom face tot ce e posibil pentru a ne aduna şi pentru a juca pentru el”, a dezvăluit tehnicianul de 49 de ani.

ADVERTISEMENT