Premier League

Jose Mourinho pregătește viitorul lui Tottenham! “The Special One” are cinci nume noi pe listă

23.03.2020 | 16:12
Jose Mourinho pregateste viitorul lui Tottenham The Special One are cinci nume noi pe lista
ADVERTISEMENT

Premier League și-a închis porțile și nu se știe când le va redeschide, ca urmare a pandemiei de coronavirus care a lovit omenirea, însă fotbalul rămâne conectat la toate planurile de viitor la majoritatea cluburilor, mai ales în perspectiva viitorului sezon.

Lista de achiziţii a lui Jose Mourinho la Tottenham pentru viitorul sezon

Unul dintre cluburile care deja își creionează strategia în vederea a ceea ce va fi din viitorul sezon este Tottenham Hotspurs. Vicecampioana Europei din ediția anterioară a Champions League are un sezon slab, chiar și după ce antrenorul Mauricio Pochettino a fost sacrificat și a fost adus cel supranumit The Special One, adică portughezul Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

Tottenham este departe de zona de incidență pentru locurile de Champions League pentru viitorea ediție, având 41 de puncte după 29 etape, cu șapte mai puțin decât ultimul loc calificant, ocupat de Chelsea și sunt slabe speranțe că ar putea reuși să recupereze handicapul.

Are un buget de cheltuieli de 145 de milioane euro

Este adevărat că Jose Mourinho a rămas tocmai când era mai important, inclusiv în dubla manșă din optimile Champions League, pierdută în ambele jocuri în fața lui Leipzig, fără aportul celor doi oameni de gol, Harry Kane și sud-coreeanul Son, ambii operați după accidentări.

ADVERTISEMENT

Acum Mourinho e conştient asupra faptului că trebuie să gândească doar în perspectiva viitorului, prezentul fiind aproape compromis şi drept urmare a alcătuit un plan de întărire al lotului, care va costa în jur de 145 de milioane euro.

Harry Kane şi Son vor rămâne

Portughezul nu caută să cumpere atacanţi, convins fiind că Harry Kane şi Son se vor reface şi că vor continua la Spurs, deşi au numeroase oferte de la grupări de top. El spune că pentru a construi o echipă puternică are nevoie de mijlocaşi şi de fundaşi de calitate.

ADVERTISEMENT

Lista lui Jose cuprinde cinci nume. În centrul apărării ar urma să ajungă brazilianul lui Real Madrid, Eder Militao, care costă 40 de milioane euro şi care a stat mai mult pe bancă la echipa din capitala Spaniei. Un alt jucător evaluat la 40 de milioane este mijlocaşul ofensiv Sabitzer de la Leipzig, fotbalist care l-a impresionat pe Mou în dubla cu propria echipă din optimile Champions League.

Necunoscutul Jamal Lewis costă 15 milioane

28 de milioane ar fi preţul unui mijlocaş la închidere din La Liga, francezul Geoffrey Kondogbia, de la Valencia. Asta deşi Spurs a plătit vara trecută 70 de milioane de euro lui Lyon pentru închizătorul Tanguy Ndombele, dar jucătorul nu e în graţiile lusitanului, care îl acuză de superficialitate la antrenamente.

ADVERTISEMENT

În afara celor trei pe listă mai figurează jucătorul lui Nice, Atal, cotat la 25 de milioane, precum şi un fotbalist mai puţin cunoscut opiniei publice, Jamal Lewis de la codaşa Premier League Norwich, jucător considerat ieftin la 15 milioane euro.

ADVERTISEMENT