Sport

Jose Mourinho pune tunurile pe selecționerul Angliei după schimbările din finala Euro 2020: ”Haideți să-l întrebăm pe Southgate”

Managerul lui AS Roma, Jose Mourinho, a comentat în stilul caracteristic eșecul Angliei în finala Euro 2020. Portughezul a dat de pământ cu Gareth Southgate.
12.07.2021 | 16:58
Jose Mourinho pune tunurile pe selectionerul Angliei dupa schimbarile din finala Euro 2020 Haideti sal intrebam pe Southgate
ADVERTISEMENT

Eșecul Angliei în finala Euro 2020 a fost analizat și de Jose Mourinho, iar portughezul nu a avut milă de selecționerul Angliei, Gareth Southgate.

În viziunea lui ”The Special Oane”, Southgate a greșit când a decis să-l scoată din teren pe Kyle Walker și l-a nominalizat pe Saka să execute ultimul penalty.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho: ”Fug toți de responsabilitate”

Jose Mourinho și-a petrecut aproape jumătate din carieră antrenând echipe din Premier League și îi cunoaște pe majoritatea fotbaliștilor din echipa națională a Angliei.

Dat afară de Tottenham Hotspur în aprilie, după ce a dus clubul londonez pe marginea prăpastiei din cauza rezultatelor dezastruoase, Mourinho a semnat cu AS Roma la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Portughezul nu a ascuns nicio clipă că își dorește la Roma jucători din campionatul Angliei. Eric Dier și Pierre-Emile Hojbjerg, de la Tottenham, Granit Xhaka, de la Arsenal, Donny van de Beek, de la Manchester United și Ben White, de la Brighton and Hove Albion, sunt câteva dintre țintele lui ”Special One”.

Fin cunoscător al fotbalului din Albion, Jose Mourinho a pus tunurile pe selecționerul Gareth Southgate după eșecul Angliei din finala Euro 2020, la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

”Unde era Raheem Sterling, unde era John Stones? Unde era Luke Shaw? De ce nu au rămas Jordan Henderson și Kyle Walker pe teren? Cred că e prea multă presiune pe umerii unui copil (Bukayo Saka – n.r.), să fie totul în mâinile lui, dar nu știu ce să zic, haideți să-l întrebăm pe Southgate.

De cele mai multe ori, jucătorii care ar trebui să preia presiunea nu sunt pe teren, mă întreb de ce, fug toți de responsabilitate. Nu înțeleg de ce Gareth alege să protejeze anumiți jucători. Nu cred că el a decis ca cei mai experimentați jucători să fugă și să se ascundă”, a tunat Jose Mourinho pentru TalkSport.

ADVERTISEMENT

Un englez este ”animalul absolut”, în viziunea lui Mourinho

Tehnicianul portughez a nominalizat și jucătorul care în opinia sa a fost cel mai bun fotbalist la Euro 2020.

Deși Anglia a pierdut finala de pe Wembley, tot un britanic este numărul 1 în viziunea fostului triplu campion în Premier League cu Chelsea.

”Pentru mine, Kyle Walker este cel mai bun fotbalist al turneului. Din primul minut al competiției, până la finală, a fost fenomenal.

Când îi spun unui fotbalist că este un animal, este cel mai bun compliment pe care pot să-l fac. Kyle Walker – un animal absolut”, a mai spus Mourinho, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT