Fotbal international

Jose Mourinho tranșează disputa ”Messi sau Cristiano Ronaldo” printr-o declarație originală: ”Dacă se întâmpla asta, unul dintre ei avea 10 Baloane de Aur”

28.12.2019 | 19:32
Jose Mourinho tranșează disputa ”Messi sau Cristiano Ronaldo” printr-o declarație originală: ”Dacă se întâmpla asta, unul dintre ei avea 10 Baloane de Aur”
Jose Mourinho tranșează disputa ”Messi sau Cristiano Ronaldo” printr-o declarație originală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De un deceniu și jumătate, în fotbalul european se duce o dispută extrem de atractivă și de spectaculoasă pe plan fotbalistic între Lionel Messi, cel mai bun jucător din istoria Barcelonei, și Cristiano Ronaldo, un jucător care a scris istorie la Real Madrid. Cum era normal, în lumea fotbalului s-a născut și celebra întrebare: ”Care e mai bun, Messi sau Ronaldo?”

Mourinho tranșează disputa ”Messi sau Cristiano Ronaldo” printr-o declarație originală: ”Dacă se întâmpla asta, unul dintre ei avea 10 Baloane de Aur”

Jose Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, actualmente antrenor la Tottenham Hotspur, a oferit un răspuns în stilul său caracteristic la această întrebare, ”Messi sau Ronaldo?

Portughezul, cel care l-a avut pe Cristiano Ronaldo elev la Real Madrid, s-a pus în pielea unui fan neutru și nu a ales pe niciunul dintre jucători, însă a oferit o poziție extrem de măgulitoare pentru impactul acestora în fotbalul ultimilor ani.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru cei de la RT.com, antrenorul de 56 de ani a spus că Messi și Ronaldo ar fi dominat fotbalul în mod solitar dacă nu s-ar fi născut în aceeași epocă.

  • 6 ”Baloane de Aur” a câștigat Lionel Messi în carieră (Barcelona)
  • 5 ”Baloane de Aur” a câștigat Cristiano Ronaldo în carieră (Manchester United și Real Madrid)
ADVERTISEMENT

”În opinia mea, amândoi sunt norocoși și ghinioniști în același timp pentru că fac parte din aceeași generație. Pot spune că sunt sunt norocoși deoarece pot concura unul împotriva celuilalt.

Vedem meci de meci cum se motivează foarte mult unul pe celălalt. Cred că dacă fost doar unul dintre ei ar fi existat, oricare, ar fi avut 10 Ghete de Aur și 10 Baloane de Aur până acum”, a spus Jose Mourinho pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Disputa Messi vs. Ronaldo, motivatoare pentru jucătorii care vin din urmă

În opinia lui Mourinho, acest duel de excepție dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo este un factor motivator pentru jucătorii mai tineri, care vor să concureze între ei. ”

”În acest moment, ștacheta e foarte sus. Din spate vin alți jucători, pe care îmi place să îi numesc mici monștri. Nivelul este foarte sus și trebuie să fie o motivație în plus pentru jucători precum Neymar, Mbappe sau Griezmann.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu vor juca pentru totdeauna”, a adăugat tehnicianul portughez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri