Fotbal international

Jose Mourinho trebuia sa ajungă la Liverpool în 2004. Roman Abramovici l-a deturnat spre Chelsea cu o ofertă fabuloasă

18.04.2020 | 12:34
Jose Mourinho trebuia sa ajungă la Liverpool în 2004. Roman Abramovici l-a deturnat spre Chelsea cu o ofertă fabuloasă
Jose Mourinho trebuia sa ajungă la Liverpool în 2004. Roman Abramovici l-a deturnat spre Chelsea cu o ofertă fabuloasă. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho trebuia să ajungă la Liverpool în anul 2004, atunci când a lăsat în glorie pe Porto. Însă o ofertă fabuloasă venită de la Chelsea, din partea rusului Roman Abramovici, i-a schimbat drumul.

O carte despre cariera lui The Special One

Acest lucru a fost dezvăluit de scriitorul francez Nicolas Vilas în cartea dedicată antrenorului portughez şi intitulată “Mourinho, în  spatele lui The Special One, de la început şi până la glorie”.

Liverpool şi Jose Mourinho bătuseră palma ca lusitanul să preia locul francezului Gerard Houllier şi acest lucru trebuia să se întâmple în vara lui 2004.

ADVERTISEMENT

Şi Mutu ar fi avut şansa lui dacă Mou ajungea pe Anfield

Dacă Mourinho şi-ar fi respectat înţelegerea şi ar fi mers pe Anfield Road cine ştie dacă The Reds nu ar fi rezolvat încă de pe atunci problema câştigării primului titlu din 1989 încoace şi primul de când există formula Premier League.

Şi în acelaşi timp dacă portughezul mergea în oraşul Beatleşilor poate că şi soarta lui Adi Mutu la Chelsea ar fi fost cu totul alta, fără scandalul cocaina.

ADVERTISEMENT

Jorge Mendes, omul care a schimbat totul

Consilierul lui Mourinho la acea vreme, Jorge Baidek a amintit: “Mourinho ar fi trebuit să plece la Liverpool. Rick Parry [atunci directorul executiv] a fost responsabil de transferuri și am avut un acord. Ne-au rugat doar să așteptăm 15 zile, deoarece Houllier era încă managerul lor”.

Agentul francez Bruno Satin a fost implicat în negocieri pentru a încheia o înțelegere care urma să îl ducă pe The Special One pe Anfield Road. Însă Jorge Mendes a fost cel care a schimbat totul, luând legătura cu Chelsea şi reuşind să obţină un contract mult mai bun pentru compatriotul său.

ADVERTISEMENT

Întâlnirile secrete Mourinho – Abramovici

Mourinho l-a întâlnit pe Roman Abramovici, pentru prima dată în ajunul semifinalelor Ligii Campionilor de la Porto, cu Deportivo La Coruna, la începutul lunii mai.

După aceea, cei doi s-au întâlnit din nou pe iahtul  miliardarului rus din Monaco, a doua zi după ce Porto a câștigat incredibil Liga Campionilor. În faza finală s-a vorbit că fie el, fie Didier Deschamps, de la Monaco, va prelua pe Chelsea.

ADVERTISEMENT

Primul trofeu a fost câştigat la Chelsea contra lui Liverpool!

Primul trofeu al lui Mourinho la Chelsea a fost, de fapt, o victorie în extra-time în Cupa Ligii chiar asupra lui Liverpool,  pe stadionul Millennium Park din Cardiff, în timpul primei sale campanii la echipa londoneză.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri