Fotbal international

Jose Mourinho cere desfiinţarea Cupei Ligii Angliei! Motivul pentru care portughezul urăşte competiţia!

Manchester United este deţinătoarea la zi a Cupei Ligii în fotbalul englez (Carabao Cup în această ediţie, după numele sponsorului) şi s-a calificat miercuri seară lejer în al treilea tur,...
21.09.2017 | 12:46
Jose Mourinho cere desfiintarea Cupei Ligii Angliei Motivul pentru care portughezul uraste competitia
ADVERTISEMENT

Manchester United este deţinătoarea la zi a Cupei Ligii în fotbalul englez (Carabao Cup în această ediţie, după numele sponsorului) şi s-a calificat miercuri seară lejer în al treilea tur, după 4-1 acasă cu Burton Athletic din a doua divizie. Antrenorul Jose Mourinho a utilizat nouă jucători noi faţă de echipa de bază, dar când ai rezerve ca Martial, Matta sau Rashford totul se simplifică enorm.

Cu toate că a câştigat ultima ediţie, după un 3-2 cu Southampton, Jose Mourinho nu este nici pe departe un apărător al acestei competiţii, deşi cu patru trofee cucerite se numără deja printre antrenorii cu cele mai multe reuşite în Cupa Ligii, alături de Sir Alex Ferguson şi Brian Clough. Ba, dimpotrivă, dacă ar fi după el, ar desfiinţa această Cupă, pentru ca echipele prezente în Europa să aibă mai mult timp de odihnă şi să se poată concentra numai asupra jocurilor din Europa.

ADVERTISEMENT

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Jose Mourinho va trata serios competiţia

”Mă întrebaţi dacă fotbalul englez ar supravieţui sau ar fi mai bun fără această competiţie? Poate. Poate am fi mai proaspeţi pentru competiţiile europene”– a spus Jose Mourinho pentru postul BBC Radio 5. Dar imediat el a ţinut să facă o precizare ensenţială, pentru a nu fi apoi acuzat de intenţie de a nu respecta o competiţie care există în fotbalul englez din 1960 şi a crea astfel polemici.

ADVERTISEMENT

”Dacă e o competiţie oficială, atunci este importantă pentru Manchester United şi pentru mine ca manager. Vreau ca şi jucătorii să gândească la fel. Avem această competiţie, trebuie să respectăm sponsorii, trebuie să respectăm adversarii şi mulţi dintre noi încercăm să dăm tot ce avem mai bun.Dacă putem s-o câştigăm, o vom face. Dacă n-o vom face, va fi pentru că adversarii sunt mai bun decât noi”.