Fotbal international

Josep Bartomeu, la un pas de a fi înlăturat de la preşedinţia Barcelonei. Peste 18.000 de semnături adunate de opozanții săi!

17.09.2020 | 18:23
Josep Bartomeu la un pas de a fi inlaturat de la presedintia Barcelonei Peste 18000 de semnaturi adunate de opozantii sai
ADVERTISEMENT

Josep Bartomeu e foarte aproape de a fi înlăturat de la conducerea Barcelonei. Actualul preşedinte al clubului catalan pare a avea orele numărate şi formularea nu este deloc o figură de stil, pentru că se va şti dacă a pierdut puterea joi după-amizază, după ora 16:00, ora Spaniei, când se va încheia procesul de votare pentru fanii socios ai Barcei.

UPDATE 17 septembrie, 18:15 / Spaniolii de la sport.es anunță că petiția inițiată împotriva lui Bartomeu a adunat peste 18.000 de semnături. Acestea au fost duse de Jordi Farre, unul dintre inițiatorii mișcării, la birourile clubului de pe Camp Nou și urmează să fie numărate din nou, pentru a se confirma numărul final obținut. Pentru ca petiția să treacă, erau necesare 16.520 de semnături, însă se așteaptă ca numărul final să fie mai mare de 18.000. Jordi Farre este printre oamenii care au contribuit din plin la adunarea semnăturilor. El a convins peste 5.000 de oameni să se alăture inițiativei. Restul semnăturilor au venit din partea oamenilor convinși de Victor Font și Fernandez Ala, candidați la șefia clubului.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este posibil întrucât, la fel ca şi la Real Madrid, catalanii au socios care plăteasc taxe anuale pentru club şi astfel au drept de decizie în orice problemă. Barca are nu mai puţin de 170.000 de socios, toţi aceştia cu drept de vot. Au votat însă doar o parte dintre suporteri, iar pentru înlăturarea din funcţie a lui Bartomeu sunt necesare 16.520 de semnături împotrivă.

La această oră, numărul de semnături strânse împotriva actualului conducător al cubului este de 16.250, ceea ce înseamnă că mai sunt necesare doar de 270 de voturi pentru ca Bartomeu să devină istorie, una neagră pentru Barcelona, dar se estimează că vor fi mult mai multe voturile celor care nu mai vor să îl vadă conducând culorile blau-grana.

ADVERTISEMENT

Josep Bartomeu, la un pas de a fi înlăturat de la preşedinţia Barcelone. A devenit persona non grata pentru fanii catalani

Josep Bartomeu şi-a semnat sentinţa şi este pe deplin conştient acum că nu mai are nici o putere pentru a evita deznodământul scoaterii sale din funcţie, după ce a pornit nebunescul război cu legenda vie a Barcei, Lionel Messi.

Urmare a acestei relaţii tensionate cu principalul edil al clubului, Messi a luat la un moment dat decizia de a părăsi Nou Camp, situaţie care mai avea puţin şi depăşea ca impact şi pandemia de COVID 19 în Catalonia, fanii ameninţând cu manifestări de stradă.

ADVERTISEMENT

Bartomeu şi-a tăiat singur craca după ce s-a apucat în iarna acestui an să angajeze o firmă care să urmărească inclusiv postările jucătorilor, pentru a şterge tot ce putea fi negativ pentru club. El nu a ezitat să folosească această firmă pentru a denigra pe fotbalişti sau foste glorii ale clubului, care s-au arătat nemulţumite de politica sa.

Messi a vrut să plece din cauza lui

Când în colimator au intrat şi toate numele grele ale catalanilor, inclusiv Leo Messi, situaţia a scăpat de sub control şi relaţia preşedintelui cu jucătorii s-a îngheţat definitiv. Greşelile lui Bartomeu a curs în lanţ şi au atins un nou moment tensionat în timpul pandemiei, când a cerut echipei să accepte o reducere a salariilor cu 70 la sută până la reintrarea în normal.

ADVERTISEMENT

Atunci, oamenii preşedintelui s-au grăbit să arunce pe piaţă aşa-zisele reacţii ale jucătorilor, în frunte cu Messi, care s-ar fi opus măsurii, cerând să li se achite drepturile stipulate în contracte.

Messi a răspuns cu duritate, acuzând manevre de denigrare intenţionată şi explicând că nimeni nu s-a opus în vestiar la reducerea salariilor, înţelegând situaţia delicată prin care trece întreaga planetă, nu numai Barcelona.

ADVERTISEMENT