ADVERTISEMENT
Fotbal international

Josep Bartomeu nu va mai fi președintele Barcelonei. Câte voturi s-au strâns împotriva sa

Autor: Gabriela Gheorghe | 07.10.2020 | 22:45
Josep Bartomeu nu va mai fi președintele Barcelonei. Câte voturi s-au strâns împotriva sa
Josep Bartomeu nu va mai fi președintele Barcelonei. Câte voturi s-au strâns împotriva sa. Sursă foto: Hepta.

Până în acest moment, s-au strâns 20.687 de semnături împotriva lui Josep Bartomeu, președintelui Barcelonei. 16.250 de voturi erau necesare pentru demisia lui Bartomeu.

ADVERTISEMENT

Se poate vota timp de 20 de zile lucrătoare. Dacă mai mult de 66% dintre cei care votează vor demisia președintelui, atunci se vor desfășura alegeri pentru înlocuirea lui Josep Bartomeu.

Moțiunea este susținută de oamenii care vor să-i ia locul actualului președinte: Victor Font, Jordi Farre, Lluis Fernandez-Ala.

Josep Bartomeu va fi îndepărtat de la conducerea Barcelonei. Cine ar putea fi noul președinte

În același timp, și opt grupuri de suporteri ai catalanilor vor înlocuirea președintelui, deoarece sunt de părere că e nevoie de o modificare majoră la echipă.

ADVERTISEMENT

Formația spaniolă a înregistrat până în 2020 datorii în jurul sumei de 100 de milioane de euro. Strategia actualului președinte, aplicată de-a lungul timpului, nu a fost pe placul suporterilor sau a unor oameni apropiați clubului. Bartomeu a făcut transferuri foarte scumpe, a plătit salarii extrem de mari (catalanii au cel mai mare plafon salarial din lume) și a cedat tinerii valoroși din echipă.

Favorit să câștige alegerile este Victor Font. Printre cei care îl susțin pe acesta sunt Xavi și Carles Puyol. Joan Laporta, fostul președinte al grupării spaniole,  este bucuros pentru reușita moțiunii și a postat un mesaj pe rețelele sociale: “Felicitări celor care au propus această moțiune. Asta arată cât de democrat este acest club”.

Cine este cel care a adus 5.000 de voturi împotriva lui Bartomeu

Lionel Messi l-a criticat pe Bartomeu după ce Luis Suarez a părăsit-o pe Barcelona: ,,Nu meritai să pleci așa cum ai făcut-o! Dar adevărul este că în acest moment nimic nu mă mai suprinde”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 20 de zile deja se strânseseră mai bine de 18.000 de semnături împotriva lui Josep Bartomeu. Semnăturile au fost duse la birourile echipei catalane pentru a fi numărate încă o dată.

Unul dintre cei care au contribuit la adunarea semnăturilor necesare pentru ca Bartomeu să plece este Jordi Farre. Mai bine de 5.000 de persoane au fost convinse de acesta să voteze.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!