Sport

Josep Maria Bartomeu, anchetat după plângerea depusă de FC Barcelona! Care este principala țintă a procurorilor

Josep Maria Bartomeu (58 de ani), fostul președinte al Barcelonei, este anchetat de procurorii spanioli, după plângerea depusă de formația de pe „Camp Nou”.
28.01.2022 | 17:46
Josep Maria Bartomeu anchetat dupa plangerea depusa de FC Barcelona Care este principala tinta a procurorilor
Josep Maria Bartomeu (58 de ani), fostul președinte al Barcelonei, este anchetat de procurorii spanioli, după plângerea depusă de formația de pe „Camp Nou”
ADVERTISEMENT

Josep Maria Bartomeu a fost președintele Barcelonei în perioada 23 ianuarie 2014 – 27 octombrie 2020. În prezent, președintele clubului blaugrana este Joan Laporta.

Josep Maria Bartomeu, anchetat după plângerea depusă de FC Barcelona

Potrivit Marca, Procuratura din Spania a pornit, vineri, o anchetă în legătură cu managementul lui Josep Maria Bartomeu, în perioada în care a ocupat funcția de președinte al Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Totul ar fi pornit după o plângere depusă de formația blaugrana, ca urmare a auditului comandat de președintele Joan Laporta.

Mai multe operațiuni ale fostei conduceri de pe „Camp Nou” sunt suspectate ca fiind infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, procurorii au șase luni la dispoziție pentru a strânge dovezile necesare pentru a începe urmărirea penală.

Sursa citată mai notează că principala țintă a procurilor este „Espai Barca”, un proiect în valoare de 1,5 miliarde de euro care vizează dezvoltarea stadionului „Camp Nou”, a noii săli Palau Blaugrana, dar și alte proprietăți ale clubului catalan.

ADVERTISEMENT

Comision de zece milioane de euro plătit pentru transferul brazilianului Malcom

Totodată, procurorii anchetează comisionul de zece milioane de euro pe care FC Barcelona l-a plătit pentru transferul brazilianului Malcom de la Bordeaux, în vara lui 2018.

Formația spaniolă a achitat 41 de milioane de euro celor de la Bordeaux pentru transferul mijlocașului, care, în vara lui 2019, a fost vândut la Zenit Sankt Petersburg, pentru 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Josep Maria Bartomeu susține că nu a comis nicio ilegalitate, motiv pentru care nu este îngrijorat cu privire la ancheta care îl are în vizor.

Marca mai notează că FC Barcelona ar putea face public raportul de audit comandat de Joan Laporta marți, 1 februarie.

ADVERTISEMENT