Fotbal intern

Joseph Akpala, gaură financiară pentru Dinamo! Suma uriașă plătită de „câini” pentru doar 19 minute jucate. Exclusiv

23.04.2021 | 16:00
Joseph Akpala gaura financiara pentru Dinamo Suma uriasa platita de caini pentru doar 19 minute jucate Exclusiv
ADVERTISEMENT

Joseph Akpala a îngreunat situația financiară a lui Dinamo, care a plătit scump pentru cele 19 minute jucate de nigerian în tricoul alb-roșu.

Atacantul cu un CV impresionant a fost adus la cererea lui Gheorghe Mulțescu și a ajuns în Ștefan cel Mare pe 7 aprilie, deși nu a jucat un meci oficial de mai bine de un an de zile.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae i-a luat apărarea jucătorului în FANATIK și a declarat că jucătorul nu a venit accidentat în România, însă prestația sa cu Clinceni a fost extrem de criticată de Cornel Dinu.

30.000 de euro o costă pe Dinamo Joseph Akpala pentru cele 19 minute jucate

FANATIK a aflat că Dinamo plătește scump prețul accidentării fotbalistului de 34 de ani care stă pe bară de mai bine de un an de zile. Din informațiile noastre, atacantul nigerian are un salariu de nu mai puțin de 7.000 de euro pe lună. Astfel, pentru fiecare minut petrecut pe teren, fanii-acționari din programul DDB au plătit 1578 de euro fotbalistului nigerian.

ADVERTISEMENT

La un calcul și mai amănunțit, salariul jucătorului pe două luni însumează 14.000 de euro, la care se adaugă TVA-ul, operația și tratamentul din Belgia, plus cazarea și masa jucătorului.

Așadar, pentru cele 19 minute jucate în tricoul alb-roșu, pe Dinamo afacerea Akpala o costă aproximativ 30.000 de euro, ceea ce este enorm ținând cont de situația financiară delicată din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea l-a desființat pe Akpala încă de la debut: „Ați văzut cum șchiopăta la ultimul meci, alerga și nu putea?”

Florin Prunea a fost scandalizat de transferul lui Joseph Akpala și a fost foarte circumspect cu privire la nigerian încă dinainte de debutul acestuia la Dinamo: „Dacă vă aduceți aminte, eu v-am spus de băiatul ăsta, săracul, care și-a rupt tendonul. Păi eu vă spun că el a venit accidentat! Ați văzut cum șchiopăta la ultimul meci, alerga și nu putea?”, a spus Prunea.

De cealaltă parte, Mario Nicolae i-a luat apărarea jucătorului și respinge categoric ideea că acesta ar fi venit deja accidentat: „Se vorbesc foarte multe neadevăruri. Akpala nu s-a accidentat în vacanţă, s-a accidentat pentru Dinamo. Şi sunt sigur ca ne putea ajuta foarte mult. A suferit o ruptură parţială a tendonului ahilian şi a mers să se opereze în Belgia. Păcat că nu ne va putea ajuta”, a spus directorul sportiv al lui Dinamo pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

„Nu înțeleg cum a putut spune Gigi Mulțescu, pe care îl cunosc bine de atâția ani și știu cât fotbal cunoaște, cum a putut spune că Alpaca ăsta este bine pregătit fizic și se poate conta pe el…

Și încă o premieră pentru mine… dureroasă… Nu am văzut un meci în viața mea în care comentatorii să râdă, pe bună dreptate, de un jucător, o caricatură de jucător cum este acest Alpaca… Akpala… o rușine…

Cu 15 kilograme în plus și 15 ani peste vârsta declarată, alpacaua asta de Akpala, pe timpuri, nu putea să intre, la tonajul pe care îl etalează când pășește, că de alergat nu poate fi vorba, nici pe poarta principală de la… APACA!”  a spus Cornel Dinu pentru FANATIK.

  • 30.000 de euro o costă pe Dinamo afacerea Joseph Akpala
  • 1578 de euro a plătit Dinamo pentru fiecare minut jucat de atacantul nigerian
ADVERTISEMENT