Fotbal intern

Anagor, eroul Ripensiei, trăieşte cu 450 de lei pe lună!

Atacantul nigerian Joseph Anagor, eroul Ripensiei Timişoara după golul formidabil marcat în poarta celor de la "U" Cluj, în meciul din şaisprezecimile Cupei României, trăieşte la limita...
25.09.2013 | 14:49
Anagor eroul Ripensiei traieste cu 450 de lei pe luna

Atacantul nigerian Joseph Anagor, eroul Ripensiei Timişoara după golul formidabil marcat în poarta celor de la “U” Cluj, în meciul din şaisprezecimile Cupei României, trăieşte la limita subzistenţei, dintr-un salariu de 450 de lei. Africanul e caracterizat de şefi şi de colegi un tip “traumatizat”, nu se ştie din ce motive. Anagor preferă să stea ascuns, deşi toată lumea vrea probabil să-i afle acum povestea şi nu răspunde la numerele de telefon pe care nu le cunoaşte. “Dacă nu ştiu cine este, nu prea vreau să vorbesc. Mă bucur foarte mult pentru gol, îl dedic colegilor ei, pentru că împreună am muncit pentru această performanţă”, începe să se deschidă cel poreclit de colegi “Mike”. Anagor se chinuie cu un salariu minuscul, nu se duce în discotecă, este religios şi are un vis: participarea în Champions League. “Atît îmi doresc de la viaţă”, completează nigerianul.

“A fost abandonat în stradă”

Jucătorul de culoare evită să vorbească despre trecutul său. Radu Suciu, preşedintele Ripensiei, ne-a dezvăluit că nimeni nu ştie ce i s-a întîmplat de este atît de retras. “Este traumatizat, nu vrea să vorbească despre trecutul său. Eu am reuşit să-l fac să se deschidă, dar foarte puţin. A fost adus în ţară de un impresar, dar a fost abandonat în stradă. A ajuns la noi în urmă cu trei luni şi ne-a rugat să îl lăsăm să alerge cu noi. L-am primit, nu şi-a găsit un contract în altă parte. De o lună şi jumătate este component al echipei”, a declarat Radu Suciu pentru FANATIKAtacantul a refuzat ferm să spună măcar o frază despre viaţa sa: “Nu vreau să vorbesc despre trecut, important pentru mine e viitorul. Atît contează”.

“Vrea să facă facultatea şi să se stabilească în România”

Oficialul din Banat spune că africanul nu are încredere nici în oamenii de la club după ce a fost păcălit de mai mulţi dintre cei care au fost în anturajul său. “Este de la 18 ani în România, unde a fost lăsat singur de către cei care l-au adus aici. Acum îi era frică să ne dea şi actele să îi facem contractul şi să rezolvăm cu permisul de şedere în România”, a dezvăluit Radu Suciu. “Cînd i-a mai reproşat un coleg cîte ceva, el credea că respectivul este rasist şi avea tendinţa să se enerveze, dar se calma repede. Vrea să facă facultatea şi să se mute în România”, a completat Radu Suciu.

“Mi-am zis: «Dă-o, poţi să-l surprinzi!»”

Atacantul născut în Nigeria a explicat faza golului extraordinar marcat în poarta “şepcilor roşii”.“Am văzut portarul că obişnuieşte să iasă din poartă, am vrut să-l surprind înainte, dar mingea nu a ajuns la mine. La faza respectivă, l-am văzut iar ieşit şi mi-am zis: «Dă-o, poţi să îl surprinzi!». Ceea ce s-a şi întîmplat. Sînt foarte fericit pentru trofeul primit, cel mai bun jucător al partidei”, a dezvăluit Anagor. “E foarte greu să mă descurc cu 450 de lei pe lună, atît cît am salariu, însă trebuie să mă descurc. Clubul mă ajută, iar eu trebuie să dau totul pentru ei. E foarte greu cînd nu ai bani, dar am încredere în viitor”, a continuat Anagor.

Nu ştie nici un stelist

Cum trecutul său reprezintă un subiect tabu, discuţia cu Anagor ajunge uşor spre viitor. Rămîne modest şi spune că tot ce îşi doreşte este un meci în cea mai puternică competiţie intercluburi. “Măcar o partidă în Champions League, nu contează echipa, dacă e din străinătate sau din România. Ăsta e visul meu!”. Vorbim despre Champions League, vorbim implicit şi despre Steaua, piscul actual din fotbalul romînesc. “Nu ştiu dacă aş avea loc la Steaua, dar momentan e prematur să vorbesc despre asta. Sînt mulţi jucători care îmi plac, nu doar de la Steaua, însă nu le ştiu numele. Îi ştiu doar aşa, după ce joacă”, încheie un fotbalist atipic pentru ceea ce vedem în Liga I. Cu viaţă personală liniştită, cu bun simţ faţă de colegi şi faţă de oameni. Trecutul reprezintă, pentru Anagor, o cutie închisă pe care nu vrea să o mai deschidă, însă are curajul să privească cu încredere viitorul. Un viitor care începe de la 450 de lei pe lună şi un eurogol de povestit nepoţilor.

“Le spun jucătorilor să lase curat după ei, Mike e primul care se apucă de treabă, e organizat”

Radu Suciu, manager general Ripensia

Libanezul Shamshin a făcut show la Pandurii

Al doilea nume care s-a făcut remarcat în această fază a Cupei României este Feiz Shamshin, 21 de ani, a sosit în această vară la Pandurii Tîrgu Jiu din postura de jucător liber de contract. Libanezul a marcat trei goluri în partida Pandurii – Farul Constanţa, scor 4-0. Feiz s-a născut în Germania, dar reprezintă Libanul, ţara originară a părinţilor săi. A început fotbalul la Hamburg, apoi s-a mutat la St. Pauli şi la Hannover, însă nu a confirmat nicăieri, astfel că a fost nevoit să plece în Liban, la Ijtimai Tripoli. La echipa naţională a Libanului a marcat o dată în 7 partide. Acolo a marcat 12 goluri în 24 de meciuri, iar la Pandurii a sosit liber de contract şi are un salariu de aproximativ 1.500 de euro lunar. (Cătălin Gheorghiu)

 

Tags: