O porție de pește prăjit cu mămăligă este felul de mâncare la care mulți români apelează, mai ales în zilele de sărbătoare, dar Joseph Hadad a explicat ce tip de pește nu ar trebui niciodată preparat astfel.
Peștele este un aliment sănătos, iar românii îl preferă de multe ori prăjit, cu mamăligă și, de ce nu, cu mujdei de usturoi, în special în zilele de sărbătoare în care este recomandat să se consume acest tip de carne.
Joseph Hadad a explicat, însă, că nu toate tipurile de pește sunt bune pentru prăjit. Pentru început, cei cu fileuri mai groase se usucă mai repede în procesul de prăjire.
Astfel că, fileurile mai subțiri reacționează mult mai bine la acest mod de preparare, comportându-se mai bine în uleiul fierbinte. Acesta este un detaliu de care depinde textura finală a crustei.
„Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel”, a explicat Joseph Hadad, conform click.ro.
Prin urmare, celebrul chef nu recomandă prăjirea somonului și a macroului. Primul sortiment, preferat de oameni din întreaga lume, nu ar trebui prăjit nici direct în ulei, dar nici îm crustă de pesmet.
În cazul acestuia, Jospeh Hadad este de părere că cel mai bine se prepară la cuptor, la abur sau chiar pe grătar, pentru a-i evidenția aromele și calitățile și a fi mult mai gustos.
Pe de altă parte, macroul- al cărui consum des nu este încurajat nici de specialiști, este un pește gras, a cărui textură se desface foarte ușor dacă este prăjit, iar gustul nu este întotdeauna cel mai bun.
Este indicat ca macroul să fie pregătit la cuptor sau pe grătar, pentru ca acesta să-și păstreze aroma și prospețimea. Pe de altă parte, somnul și peștele spadă sunt alți doi pești care nu ar trebui să fie prăjiți, după părerea lui Joseph Hadad.