Fotbal international

Josip Ilicic, record greu de egalat în Champions League! Sezonul european cu cele mai multe hattrick-uri

11.03.2020 | 09:06
Josip Ilicic record greu de egalat in Champions League Sezonul european cu cele mai multe hattrickuri
ADVERTISEMENT

Atacantul sloven al echipei Atalanta Bergamo, Josip Ilicic, a stabilit un record greu de egalat în Champions League.

Josip Ilicic, record greu de egalat în Champions League

Slovenul a calificat-o de unul singur pe Atalanta Bergamo în sferturile de finală ale Champions League, după ce a marcat patru goluri în meciul retur cu Valencia, primele două din penalty.

ADVERTISEMENT

Josip Ilicic a devenit la 32 de ani și 41 de zile cel mai bătrân jucător care reușește un hattrick într-un meci din deplasare în Champions League. Slovenul înscrisae o dată și la partida tur câștigată de italieni cu 4-1.

Ilicic, pe listă cu Haaland, Mbappe și Lewandoeski

De asemenea, Josip Ilicic, care a marcat în minutele 3, 43, 71 și 82, este al zecelea jucător care reușește un hattrick în acest sezon de Champions League, sezon care este cel mai prolific din acest punct de vedere din istoria competiției.

ADVERTISEMENT

Ceilalți nouă fotbaliști care au mai reușit un hattrick în acest sezon de Champions League sunt Erling Haaland, Miroslav Orsic, Serge Gnabry, Raheem Sterling, Kylian Mbappe, Rodrygo, Robert Lewandoeski, Arkadiusz Milik și Gabriel Jesus.

Slovenul l-a egalat și pe Messi

Atacantul sloven este doar al treilea jucător care marchează cel puțin cinci goluri într-o dublă manșă eliminatorie din Champions League, după Lionel Messi în Barcelona – Bayer Leverkusen (6 goluri în sezonul 2001-2012) și Cristiano Ronaldo în Real Madrid – Bayern Munchen (5 goluri în sezonul 2016-2017).

ADVERTISEMENT

De altfel, Josip Ilicic este al patrulea fotbalist care reușește să înscrie patru goluri într-un singur meci de Champions League, după Lionel Messi (de două ori), Mario Gomez și Robert Lewandowski.

Ilicic, cel mai bun marcator din 2020

Mai mult, atacantul Atalantei Bergamo este cel mai bun marcator din 2020 în toate competițiile. Josip Ilicic a înscris până acum 14 goluri, cinci în Champions League, opt în Serie A și unul în Cupa Italiei.

ADVERTISEMENT

Atalanta s-a calificat în premieră în sferturile de finală Champions League, după ce a câștigat pe terenul Valenciei, 4-3. Având și avantajul victoriei din manșa tur (4-1), italienii nu au avut niciun fel de emoții. Ovidiu Hațegan a acordat două penalty-uri pentru formația din Italia în prima repriză, ambele transformate de Ilicic.

ADVERTISEMENT