Sport

Jovan Markovic, debusolat total după criticile de la națională: ”Îi era frică să vină în oraș”

Jovan Markovic a fost titular în ultimele meciuri ale naționalei României, dar prestațiile sale i-au adus foarte multe critici.
14.09.2021 | 12:51
Jovan Markovic debusolat total dupa criticile de la nationala Ii era frica sa vina in oras
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a surprins când a anunțat lotul pentru partidele din septembrie din preliminariile CM 2020, iar printre convocați se afla și tânărul atacant de la U Craiova.

Chiar dacă nu a strălucit la prima reprezentativă, în ultimele zile s-a zvonit că oltenii au primit o ofertă de transfer pentru Markovic de la o echipă din MLS.

ADVERTISEMENT

Criticile de la națională l-au marcat pe Markovic

Patronul Universătiții Craiova, Mihai Rotaru, exclude o plecare a lui Jovan Markovic și a dezvăluit că tânărul fotbalist a venit cu moralul la pământ de la echipa națională, după ce a fost criticat foarte mult.

”Nu discutăm despre plecarea lui Jovan Markovici. E un jucător de 19 ani și trebuie să luăm reflectoarele de pe el. El trebuie să crească acum. A fost țapul ispășitor pentru meciul cu Macedonia. A venit căzut, după care am avut o acțiune acum două zile în Parcul Romanescu și chiar îi era teamă să vină în oraș.

ADVERTISEMENT

Dar când a văzut că au venit toți copiii spre el să facă poze, s-a încărcat, l-a ajutat foarte mult. În momentul ăsta e bine, e pozitiv. Acum, trebuie să muncească. A fost subiectul numărul 1 în urma acestei campanii. Acum, noi trebuie să îl sprijinim, suntem alături de el, credem că este un jucător extraordinar”, a declarat Rotaru la Pro X.

Marica a pus tunurile pe tânărul atacant

Fostul internațional Ciprian Marica a fost unul dintre c ei mai vocali critici ai lui Jovan Markovic după meciul României cu Macedonia de Nord, considerând că decizia lui Mirel Rădoi de a-l titulariza a fost una neinspirată.

ADVERTISEMENT

”A fost ieșit total din joc, nu a ținut de minge, nu a creat pericol, nu a fost util echipei. Era sleit de puteri”, a afirmat Marica.

Fost secund la naționala României în mandatul lui Christoph Daum, Ionuț Badea, a remarcat și el jocul modest al lui Markovic, dar a pus totul în seama tinereții și așteaptă ca jucăytorul să mai crească.

ADVERTISEMENT

Rotaru, show la TV în apărarea lui Markovic

În schimb, președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, i-a luat apărarea jucătorului și consideră că s-a pus prea multă presiune pe umerii lui Jovan Markovic, care încă este prea tânăr să fie decisiv într-un meci al naționalei României.

Și patronul oltenilor, Mihai Rotaru, i-a luat partea atacantului de 20 de ani și a spus că nu a fost chiar cel mai slab de pe teren la Skopje. Mai mult, acesta a intrat într-un dialog în contradictoriu cu comentatorul Adrian Costeiu, cel care în timpul jocului l-a criticat vehement pe Markovic.

“Comentariile domnului Costeiu au provocat discuțiile despre Markovic. Când ți se spune în mod repetat că Markovic e indolent, defazat. Numai pe el l-a văzut. Dar Markovic a făcut presiune, a avut și acțiuni bune”, a declarat Mihai Rotaru.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 2,20 este cota pentru „minutul primului gol: înainte de minutul 28:00”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT