Sport

Jovan Markovic, pus la zid după egalul cu Macedonia de Nord: „Nepregătit, sleit de puteri”

Fostul internațional a lăudat spiritul de sacrificiu al „tricolorilor”, dar nu s-a sfiit să-l critice pe Jovan Markovic pentru prestația modestă din meciul cu Macedonia.
09.09.2021 | 00:50
Jovan Markovic pus la zid dupa egalul cu Macedonia de Nord Nepregatit sleit de puteri
ADVERTISEMENT

Chiar dacă se declară mulțumit de remiza albă obținută la Skopje, Ciprian Marica regretă lipsa de eficiență a naționalei României când vine vorba despre faza ofensivă. Cu Denis Alibec accidentat și Ianis Hagi trimis în izolare după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, Mirel Rădoi s-a văzut nevoit să apeleze la tânărul Jovan Markovic.

O decizie deloc inspirată, în opinia fostului internațional. „A fost ieșit total din joc, nu a ținut de minge, nu a creat pericol, nu a fost util echipei. Era sleit de puteri”, a remarcat acesta, lăudând, totuși, organizarea defensivă a „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Cum cele 15 puncte acumulate până acum îi consolidează Germaniei poziția de lider al Grupei J, lupta pentru locul al doilea, care duce la baraj, se va da între Armenia (11p), România (10p) și Macedonia de Nord (9p).

Jovan Markovic, inamicul numărul unu după egalul din Macedonia

Să sperăm că a fost un egal cât o victorie. Suntem în continuare în grafic, ne ajută rezultatele. Dacă am fi scris pe o foaie ce ne dorim înainte de aceste partide, cred că ne-am fi mulțumit cu 7 puncte. A fost un egal muncit.

ADVERTISEMENT

Nu avem jucători care să strălucească, nu avem un Elmas, cu peste 60 de meciuri în Serie A, dar am făcut față cu brio. Felicitări pentru defensivă, le-am oferit puține șanse macedonenilor, dar am fost șterși pe faza ofensivă.

Am văzut un Markovic nepregătit, nu știu din ce motiv. A fost ieșit total din joc, nu a ținut de minge, nu a creat pericol, nu a fost util echipei. Era sleit de puteri.

ADVERTISEMENT

Ceva se întâmplă cu el. Nu știu situația lui, dar acolo este o problemă din punct de vedere fizic. Nu pot să-l judec pe băiat, dar nu mi-a plăcut deloc în această seară”, a declarat Ciprian Marica la Pro TV.

Ionuț Badea, „săgeți” în direcția lui Rădoi: „Nu putem spune că Liechtenstein este o echipă bună”

Prezent în studio alături de fostul atacant, Ionuț Badea nu a taxat doar prestația extrem de modestă a lui Jovan Markovic, ci și discursul abordat de selecționerul Mirel Rădoi imediat după fluierul final al partidei de la Skopje.

ADVERTISEMENT

Nu putem pune semnul de egalitate între Alibec și Markovic. Este un punct câștigat, dar și o șansă pierdută. Sunt trei meciuri încheiate cu un egal în deplasare. Macedonia din punct de vedere fizic a fost peste noi. Mental, însă, nu.

Am jucat cu un spirit de supraviețuire, de sacrificiu, nu de mare performanță și atunci rezultatul este așteptat și în același timp real. Nu păcălește pe cineva, asta s-a întâmplat în teren, asta am avut.

Este un nou Mirel Rădoi, prin modul de abordare al tuturor celor trei partide din această perioadă. Adversarul a stat foarte mult timp în jumătatea noastră de teren, iar șansa noastră a fost de a nu oferi prea mult spațiu între portar și linia de apărare.

Liechtenstein este o echipă slabă, numai că alte echipe – cum a fost Armenia astăzi – nu a reușit să o desfacă. Nu putem spune că Liechtenstein este o echipă bună”, a spus fostul „secund” al echipei naționale.

ADVERTISEMENT