Sport

Jovan Markovic visează frumos: „Vreau să joc alături de Ibrahimovic sau de Mbappe”. Video

Atacantul Jovan Markovic, născut la Begrad, dar care a bifat deja trei meciuri la naționala României, a înscris în acest sezon șase goluri pentru Universitatea Craiova, iar obiectivul lui este să mai scuture plasa porților adverse de cel puțin nouă ori.
02.11.2021 | 20:30
Jovan Markovic viseaza frumos Vreau sa joc alaturi de Ibrahimovic sau de Mbappe Video
ADVERTISEMENT

Markovic a fost prezent, în actuala ediție de campionat, în toate meciurile jucate de Universitatea Craiova și a marcat de șase ori. Prima dată a făcut-o în runda a doua, când echipa olteană a fost învinsă, în deplasare, de FCSB cu 4-1, stabilind scorul final în minutul 64.

Jovan Markovic a marcat trei goluri în minutul 90

În etapa a 4-a, formația olteană a primit replica celor de la FC Voluntari, iar Markovic a stabilit, din nou, scorul final, 3-0, în ultimele secunde ale partidei.

ADVERTISEMENT

Formația antrenată de Laurențiu Reghecampf a venit din nou la București, pentru meciul din runda a 7-a, și tot pe Arena Națională, dar împotriva Rapidului. A înscris în minutul 83, egalând scorul, dar până la urmă oaspeții s-au impus cu 2-1.

Celelalte trei reușite au venit în meciurile cu Dinamo (5-0, în minutul 90), Academica Clinceni (5-0, în minutul 14) și CS Mioveni (5-2, în minutul 90), în etapele a 10-a, a 12-a și a 14-a, toate pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Barcelona este echipa favorită din afara României a lui Jovan Markovic

Jucătorul și-a propus să marcheze în acest sezon 15 goluri, după cum a declarat într-un scurt fimuleț postat pe pagina de facebook a Universității Craiova.

Ce realizări crezi că ar trebui să ai la sfârșitul unui sezon ca să fie ideal?”, a fost una dintre întrebările venită de la unul dintre fanii echipei din Bănie, iar jucătorul a răspuns: „Eu pentru acest sezon mi-am propus să marchez minimum 15 goluri, sper să ajung acolo sau să înscriu chiar mai multe”.

ADVERTISEMENT

Alt suporter a dorit să știe care este jucătorul alături de care Jovan Markovic ar face pereche în atacul unei formații. „Mi-ar plăcea să joc lângă Zlatan Ibrahomovici, dar este în vârstă și nu știu dacă mai apuc. Așa că îl aleg pe Kylian Mbappe”, a explicat el.

Interesant este că echipa favorită a lui Marjovic nu este PSG, ci Barcelona, „pentru că mi-a plăcut Messi când juca acolo”.

ADVERTISEMENT

Jovan Markovic locuiește în același oraș în care a trăit Ion Oblemenco

Atacantul Universității are și un favorit printre cei care au făcut istorie, în trecut, la echipa din Bănie. „Idolul meu este Ion Oblemenco, pentru că este de la mine din oraș și a făcut istorie la Universitatea Craiova”, a argumentat Jovan.

În ceea ce privește obiectivele pentru acest sezon, Markovici își dorește, în afara atingerii bornei de 15 goluri marcate, ca Universitatea Craiova să fie cât mai sus în clasament.

Jovan Markovic a fost criticat după debutul la naționala de seniori

În ceea ce privește prezența sub tricolor, atacantul a reușit un gol de senzație la echipa națională U19, pentru care a jucat de două ori. În urmă cu trei ani, la amicalul contra Suediei care a avut loc la Buftea, Markovic a primit o minge la 35 de metri central, a driblat trei adversari și a înscris cu un șut la colțul lung de la 16 metri.

El a debutat la naționala de seniori în meciul împotriva Macedoniei de Nord, care a avut loc la începutul lunii septembrie, în preliminariile Campionatului Mondial 2022 care va avea loc în Qatar. Prestația lui a fost una modestă și a atras destule critici.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 3,25 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT