Sport

Joyskim Dawa a semnat cu FCSB! Gigi Becali l-a prezentat estival, în şlapi: “Are clauză 20 de milioane de euro!”

Joyskim Dawa, fundașul central al lui FC Botoșani, a semnat în sfârșit cu FCSB, iar patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a oferit primele declarații după semnarea actelor.
21.06.2022 | 18:12
Joyskim Dawa a semnat cu FCSB Gigi Becali la prezentat estival in slapi Are clauza 20 de milioane de euro
FCSB a plătit Botoșaniului 350.000 de euro pentru transferul lui Joyskim Dawa. Sursă foto: TV Orange Sport
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Joyskim Dawa, iar fundașul central camerunez a semnat în sfârșit contractul.

Gigi Becali, încântat după transferul lui Dawa: „20 de milioane vreau să iau pe el”

Gigi Becali i-a pus o clauză de reziliere uriașă lui Joyskim Dawa, care a semnat un contract valabil pe 2 ani: „Dawa a semnat cu FCSB pentru două plus 3 sezoane. Suma o ştiţi de la Iftime. Salariul e cât a vrut el. O clauză de 20 de milioane de euro. Eu atât am scris. 20 de milioane vreau să iau pe el.

ADVERTISEMENT

Dacă eu iau 20 de milioane pe el, cât i-am dat lui Iftime, scot banii de la echipa națională. E mai greu să găsești acum fundași centrali. Eu îl luam mai demult, dacă nu mă influențau alții, că tralalala.

Eu am pus ochii pe numărul 5, nu știam cum îl cheamă. De acum opt luni, nouă luni. Vedeam numărul cinci și ziceam: ‘Bă, cine e ăsta numărul cinci?’ Am crezut că e mijlocaș că el era în față. El e creștin, nu știam, acum mi-a zis el”.

ADVERTISEMENT

De ce l-a vrut cu orice preț Gigi Becali pe Dawa: „Nu vreau să am emoții la cornere. Nu dă nimeni cu capul în fața lui, cum era Szukala”

Patronul FCSB l-a dorit cu orice preț pe Dawa și l-a suflat în ultima clipă celor de la CFR Cluj, după care l-a transferat și pe Rachid Bouchenna„Când e unul de îmi place mult, nu mai țin cont. Are putere forță, nu vreau să am emoții la cornere”.

Gigi Becali l-a comparat pe Dawa cu fostul fundaș central al FCSB, Lukasz Sukala: „Nu dă nimeni cu capul în fața lui, cum era Szukala. O să vedeți că el va fi mult mai bun la noi decât la Botoșani. E foarte puternic și fotbalist”.

ADVERTISEMENT

Pe aia am aruncat-o și eu așa că nu aibă el pretenții mari. Avem negocieri cu georgianul, doar ca nu este comunitar, și nu-mi convine să plătesc 70% taxe. Am cei mai înalți fundași centrali din România, să dea cu capul. La revedere, nu mă interesează. Să vorbească el, el e fotbalist”, a declarat Gigi Becali.

FANATIK a anunțat în exclusivitate de ce Gigi Becali nu a încălcat pactul făcut cu Mihai Rotaru: „Am avut o convenție cu Rotaru ca eu să nu mă bag dacă Rotaru vrea un jucător. Am stat 3 săptămâni, le-a dat Botoșaniului ultimatum și m-a sunat Vulturar că îl ia CFR-ul. Am semnat la 12 noaptea atunci pe loc. Dacă ne supărăm… nici el nu prea s-a ținut că au jucat la mișto cu CFR-ul”.

ADVERTISEMENT

Dawa, salariu pe măsură la FCSB: „I-am dat cât a vrut”

Gigi Becali a dezvăluit că Dawa are un salariu pe măsură la FCSB: „Ca să îi demonstrez că vreau să îl iau i-am dat cât a vrut salariu. A venit cu toata familia lui. Nu au fost niște prenteții absurde. Cât i-am dat banii lui Iftime scot de la echipa națională că el o să se ducă la Campionatul Mondial.

E mai greu să găsești acuma fundaș central. Îl luam mai de mult timp dacă nu îl luau alții. Eu l-am vrut de-acum 8-9 luni. E creștin, dar nu mai țin cont dacă e unul care îmi place mult”. 

Patronul FCSB a declarat că mai negociază cu un georgian și un fotbalist din Grecia: „Mai vreau și încă un grec”.

Dawa, primele declarații ca jucător al FCSB: „Joacă un fotbal mai frumos decât CFR Cluj”

„Un club care joacă cel mai bun fotbal din Liga 1 și cred că putem câștiga titlul. – Bouchenna – În iarna trecută s-au pierdut toți jucătorii importanți de la Botoșani. Nu mi-e frică de Gigi Becali. Ăsta e fotbalul.

La FCSB nu își permiți să faci greșeli, nu e ca la Botoșani. O să încerc să țin echipa sus prin jocul meu, mai bine decât am făcut-o la Botoșani. 

În iarnă m-a rugat patronul Iftime să rămân să ajut echipa. Nu am vorbit cu cei de la Craiova. Cu cei de la CFR, da. A mai fost și o echipă din Italia. Am ales FCSB pentru că joacă un fotbal mai bun decât CFR Cluj”, a declarat camerunezul la conferința de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT