Sport

Joyskim Dawa, agonie și extaz pentru FCSB la meciul cu Anderlecht. A greșit la ambele goluri și a egalat pe final de meci

Joyskim Dawa, fundașul central al FCSB, a fost nesigur în apărare, însă s-a transformat în erou după ce i-a adus lui Nicolae Dică un punct și 166.000 de euro lui Gigi Becali.
27.10.2022 | 21:52
Joyskim Dawa agonie si extaz pentru FCSB la meciul cu Anderlecht A gresit la ambele goluri si a egalat pe final de meci
Joyskim Dawa e evaluat la 800.000 de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dawa, stoperul preferat al lui Gigi Becali, a continuat seria de gafe majore și la meciul cu Anderlecht din Conference. Fundașul-golgheter al FCSB și-a răscumpărat erorile în finalul partidei.

Joyskim Dawa, demon și înger pentru FCSB la meciul de la Bruxelles

Internaționalul camerunez a fost titular în meciul cu Anderlecht, însă fundașul central a gafat decisiv la ambele goluri marcate de către Anderlecht. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Într-un meci care a părut dominat de FCSB și în care echipa lui Nicolae Dică a avut inițiativa, belgienii au profitat de erorile din apărarea vice-campioanei.

Joyskim Dawa și-a spălat o parte din păcate, după ce a reușit să egaleze în minutul 84, la o fază în care a trimis mingea în plasă cu partea inferioară a abdomenului.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, surprins de evoluțiile lui Dawa la FCSB: „Face greșeli impardonabile”

Joyskim Dawa a fost unul dintre cei mai criticați jucători ai FCSB, iar patronul lui FC Botoșani are o explicație pentru scăderea de formă a stoperului: „La Dawa este o stagnare, cred că are o problemă de încredere. Noi suntem o echipă mai mică, la noi avea încredere în el. La FCSB cred că presiunea a fost cam mare, are nevoie de timp de acomodare.

Dawa face niște lucruri extraordinare, dar și greșeli impardonabile, pe care la noi nu le făcea. La noi nu mi se părea stângaci, să nu știe să facă un stop, să comită penalty-uri. Ceva s-a întâmplat, e vorba doar de încredere.

ADVERTISEMENT

Îi tremură piciorul, când vine mingea la el sare anapoda, parcă e colțuroasă. Uneori îi mai vine și în mână. Plus că îi mai calcă pe adversari, are și piciorul lung. E greu să potrivească ‘papucii’ într-un careu așa mic fără să calce pe cineva”, a spus Valeriu Iftime conform gsp.ro.

Bogdan Stelea l-a desființat pe Dawa: „Riscă mult prea mult”

Fostul mare portar e de părere că FCSB e o pălărie prea mare pentru Dawa: „Nu știu câți și-au dat seama ce înseamnă FCSB. Octavian Popescu știe, Miculescu încă nu știe, Rusu, la fel, Oaidă știe, Crețu știe.

ADVERTISEMENT

Dawa joacă la fel de când a venit. E un fundaș central care riscă mult prea mult”, l-a criticat Bogdan Stelea pe fundașul FCSB-ului.

„E prea contondent, nu are răbdare, nu știe să joace în momentul în care nu are mingea, părerea mea. E mult prea agresiv”, a mai spus Stelea la Digi Sport.

Joyskim Dawa, prefaratul lui Gigi Becali: „L-am luat pe cel mai tare din România”

Gigi Becali este însă mulțumit de Joskim Dawa și ignoră părerile analiștilor și ale jurnaliștilor: „Mie îmi place Dawa. Puteți să spuneți voi ce vreți. Știi de ce Dawa rămâne și joacă titular? Pentru că el câștigă duelurile aeriene și are forță și viteză. Pe el trebuie să-l învețe cum să stea.

Când a venit, avea mai mare teamă și stătea. A greșit, trebuie să-l învețe cineva cum să marcheze, cum să stea în teren mai bine. Mie-mi place de Dawa, cred în el”, a declarat patronul FCSB la ProArena.

De altfel, Becali a fost extrem entuziasmat după transferul și debutul lui Dawa. Stoperul a reușit și trei goluri și un assist: „Bine că l-am avut pe Dawa. L-am luat pe cel mai tare din România, ce am văzut în seara asta. Dacă nu îl aveam pe el, luăm două-trei în seara asta. Eu mă felicit pentru acest transfer. Dawa e fotbalist de mare clasă. Ai văzut cum i-am criticat pe toți? Pe Dawa l-am lăudat”, a mai spus Gigi Becali după meciul cu Universitatea Cluj.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,00  este cota pentru „2 solist” la U Cluj – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT