Fotbal intern

INTERVIU EXCLUSIV cu Juan Albin. Când vine şi pe cât semnează

Juan Albin este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe lista celor de la FC Dinamo Bucureşti. Uruguayanul în vârstă de 30 de ani este dorit cu insistenţă de Adrian Mutu, managerul...
07.07.2017 | 00:08

Juan Albin este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe lista celor de la FC Dinamo Bucureşti. Uruguayanul în vârstă de 30 de ani este dorit cu insistenţă de Adrian Mutu, managerul general al formaţiei din “Ştefan cel Mare”, dar şi de Cosmin Contra, alături de care a jucat şi la Getafe şi de care a fost antrenat la Petrolul Ploieşti.

Albin a acordat un INTERVIU pentru FANATIK.RO şi a vorbit despre cum au decurs negocierile cu Dinamo, relaţia pe care o are cu antrenorul Cosmin Contra şi a dezvăluit ce obiectiv are cu trupa din “Ştefan cel Mare”.

Semnează cu Dinamo pe şase luni

Care este situaţia ta de la Veracruz? Ai reuşit să ajungi la un acord cu ei pentru a merge la Dinamo?

Acum aştept permisiunea celor de la Veracruz pentru a putea călători spre România şi a semna contractul cu Dinamo. Cred că lucrurile s-au lămurit cu actuala mea echipă.

Pe ce perioadă o să semnezi cu Dinamo?

O să fiu cedat sub formă de împrumut până în decembrie, iar după aceea o să vedem ce se va întâmpla. E posibil să rămân şi pentru anul următor.

Cine a insistat pentru transferul tău la Dinamo?

Adi Mutu şi Contra. Am vorbit cu ei tot timpul şi m-au făcut să mă simt foarte important şi dorit cu adevărat la Dinamo.

JUAN ALBIN LA DINAMO. “Îmi doresc să câştig titlul cu Dinamo!”

A contat partea financiară în negocierile cu Dinamo?

Banii nu contează pentru mine. Am muncit destul până acum. Îmi doresc doar să joc şi să fiu fericit.

Ce obiectiv ai cu Dinamo?

Sincer? Îmi doresc din tot sufletul să câştig titlul cu Dinamo şi să ajungem cât mai departe în Liga Europa. Dinamo este o echipă care mereu mi-a plăcut. Am înscris multe goluri contra lui Dinamo, dar mereu mi-a plăcut.

Dinamo se lupta cu Steaua, CFR Cluj şi Viitorul pentru titlu în sezonul următor.

Ştiu că este o rivalitate mare, că Viitorul a venit tare din spate şi a câştigat campionatul în sezonul următor. Nu mă interesează să vorbesc despre Steaua, CFR şi Viitorul! Atenţia mea este axată pe Dinamo.

JUAN ALBIN LA DINAMO. “Cosmin este la fel de nebun!”

Poţi să ne faci o comparaţie între Contra jucătorul şi Contra antrenorul?

Am jucat doi ani împreună şi ţin minte că avea nişte calităţi incredibile. Toţi îl iubeam. Cosmin este la fel de nebun ca şi în momentul în care era jucător şi asta îmi place la el. Se poate spune că are aceeaşi nebunie frumoasă ca şi mine. 

Îţi aduci aminte de debutul tău în Liga 1?

Da. Îmi aduc aminte! Am ajuns la un acord cu Petrolul, iar în meciul cu Chiajna am stat pe bancă. Am debutat într-un meci Dinamo-Petrolul, în septembrie. Am fost rezervă şi am intrat imediat după pauză, Dinamo conducea cu 1-0, iar eu am înscris golul egalizator pe finalul meciului. A fost şi primul meu gol pentru Petrolul în Liga 1.

Eşti pregătit să joci 90 de minute? Nu ai făcut pregătirea cu Dinamo.

Este adevărat că nu am făcut pregătirea cu Dinamo, dar asta nu înseamnă că nu m-am antrenat şi nu sunt apt. Este în minte, totul tine de asta. Eu îmi doresc să joc tot meciul.

Dumincă ajunge în România ca să semneze cu Dinamo

Ai avut ceva probleme la menisc şi au suferit o operaţie la piciorul stâng. Acum este totul ok?

Da. Nu mai am nicio problemă cu meniscul. Sunt bine. Am fost operat în decembrie, dar am făcut recuperarea şi totul este ok.

Când o să ajungi în România pentru a semna cu Dinamo? 

Cred că duminică sunt în Bucureşti, o să vin singur. După aceea o să ajungă şi tatăl meu. Nu o să locuiesc cu familia în România.

Îţi este dor de perioada petrecută în România?

Da, îmi este dor! Am locuit în Ploieşti în perioada în care jucam pentru Petrolul, dar mereu mi-a plăcut să Bucureştiul.

Juan Albin a adunat 50 de meciuri pentru Petrolul Ploieşti, a înscris 17 goluri şi a oferit 9 pase decisive. 

1.500.000 de euro este cota lui Albin, conform transfermarkt