Sport

Juan Bauza, pe urmele lui Tavi Popescu?! Motivele pentru care “cel mai bun decar” din România nu se mai regăseşte

Juan Bauza a avut evoluţii entuziasmante în startul campionatului. Însă, forma mijlocaşul argentinian al celor de la FC U Craiova a scăzut abrupt.
19.10.2022 | 21:48
Juan Bauza pe urmele lui Tavi Popescu Motivele pentru care cel mai bun decar din Romania nu se mai regaseste
Juan Bauza, în meciul cu FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Juan Bauza a avut un start de sezon perfect în SuperLiga. “Decarul” celor de la FC U Craiova a dat două pase de gol în primele două etape, cu Farul şi CFR Cluj, iar împotriva lui FCSB, în a treia etapă, a avut o evoluţie foarte solidă.

Juan Bauza, pe urmele lui Tavi Popescu! Motivele pentru care “cel mai bun decar” din România nu se regăseşte

În meciul cu „roş-albaştrii”, Juan Bauza a suferit o accidentare serioasă. Argentinianul a avut o fractură la un deget de la picior, care l-a ţinut departe de gazon o lună şi jumătate, revenind la meciul cu Rapid, de la mijlocul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Însă, evoluţiile lui Juan Bauza nu au mai fost la nivelul la care se aşteptau oficialii oltenilor. Iar cauzele “decăderii” pot fi multiple. În primul rând, accidentarea l-a scos din ritm pe mijlocaş, iar revenirea în cea mai bună formă poate să dureze. Deşi a trecut o lună de când a reintrat în echipă.

Clauză de reziliere urcată la 8 milioane şi laude din partea patronului: “E atât de bun încât nu poate fi cumpărat în România”

În perioada de mercato, Juan Bauza a fost unul dintre principalele ţinte ale lui Gigi Becali, la FCSB. Atât latifundiarul, cât şi patronul Craiovei, Adrian Mititelu, l-au ridicat în slăvi pe Bauza, supranumindu-l “cel mai bun mijlocaş din România”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Adrian Mititelu i-a prelungit contractul lui Juan Bauza până în 2025, stabilind o clauză de reziliere de 8.000.000 de euro. Site-urile de specialitate îl cotează pe Bauza la 450.000 de euro. Dar, pe lângă cifre, cota lui Bauza a fost umflată artificial şi din vorbe:

“A fost un șoc lipsa lui. Nu am fost pregătiți să jucăm fără el. Greu ne bate cineva cu el pe teren. Este jucătorul care face diferența, prin modul lui de a se manifesta își creează cel puțin 3-4 ocazii.

ADVERTISEMENT

Bauza e atât de bun încât nu poate fi cumpărat în România. Clauza apărută în presă e o prostie. Nu mai poate juca în România, e prea bun pentru campionatul nostru. Are deja oferte”, a sunat “oda” lui Adrian Mititelu pentru Bauza.

Presiune mai mare pe umerii lui Bauza! S-a certat cu Croitoru la marginea terenului

Însă, evoluţiile lui Juan Bauza de după accidentare contrazic cifrele de vedetă şi entuziasmul cu care era prezentat “decarul” Craiovei. Prestaţiile argentinianului sunt palide şi în cele şapte meciuri de la revenire a reuşit o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Presiunea pe umerii lui Juan Bauza a crescut după toate declaraţiile şi sumele aruncate în spaţiul public, iar asta s-a văzut atât pe teren, cât şi în afara lui. Argentinianul a avut un conflict cu Marius Croitoru, care l-a scos în minutul 65 al meciului cu Ripensia, din Cupă.

Bauza, ca Octavian Popescu! “Perla”, comparată cu Maradona, fără gol în acest sezon

“Cazul” Bauza seamănă foarte mult cu cel al lui Octavian Popescu. Ambii sunt “decari”, însă în afară de asta şi jucătorul celor de la FCSB a avut prestaţii foarte bune în prima parte a anului, iar după zeci de milioane de euro cerute şi comparaţii cu “Maradona” nu se mai regăseşte.

Căderea lui Tavi Popescu este mai abruptă decât a lui Bauza. După golurile spectaculoase din sezonul trecut, Tavi Popescu nu a reuşit să înscrie niciodată în cele 22 de meciuri disputate în actuala stagiune, evoluţiile sale fiind de nerecunoscut, motiv pentru care a pierdut şi ultima acţiune a echipei naţionale.

Pentru cei doi talentaţi jucători este important să poată trece peste această perioadă nefastă şi va fi interesant de văzut dacă vor reuşi să revină la nivelul cu cere şi-au “răsfăţat” patronii în actuala stagiune.

„M-a dezamăgit Tavi Popescu. Nu știu ce e cu el. Măcar să fie ăla care a fost dacă nu mai crește. Dădea goluri înainte. Vreau să dea goluri. Nu vreau să dea 10 goluri, ca-n sezonul trecut, să dea măcar 8. Să dea 6!”, Gigi Becali

  • 450.000 de euro este cota de piaţă a lui Juan Bauza
  • 8.000.000 de euro este clauza de reziliere a lui Bauza de la FC U Craiova

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „2 solist” la UTA Arad – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT