Sporturi

Juan Carlos Ferrero i-a analizat pe Federer, Nadal și Djokovic: ”E cel mai puternic din punct de vedere mental”

17.01.2021 | 11:40
Juan Carlos Ferrero i-a analizat pe Federer, Nadal și Djokovic: ”E cel mai puternic din punct de vedere mental”
Djokovic, Nadal și Federer. Surse foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Spaniolul Juan Carlos Ferrero, fost număr 1 mondial în 2003, și-a spus părerea despre jucătorii care au dominat tenisul mondial în ultimii 15 ani. Spaniolul spune că Nadal e cel mai puternic mental. 

În vârstă de 40 de ani, Ferrero a recunoscut că duelurile cu Roger Federer (39 de ani) i-au scos în evidență slăbiciunile. S-a luptat cu Roger Federer de 13 ori în carieră, iar de zece ori a fost învins de elvețianul care nu va evolua la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă multe voci ale tenisului sunt de părere că Federer e sportivul cu un calm neînchipuit, puternic mental, Ferrero (17 titluri cucerite de-a lungul timpului) e de altă părere. Campionul de la Roland Garros 2003 crede că Rafael Nadal este mai tare din punct de vedere psihic.

Federer, Nadal și Djokovic, sub lupa lui Juan Carlos Ferrero

“Roger Federer e cel mai bun jucător din istorie, m-a făcut să-mi dau seama ce slăbiciuni am pe terenul de tenis.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic e jucătorul complet. E înalt, are o greutate optimă pentru tenis și e foarte agil pe teren. De asemenea, e unul dintre jucătorii care reușesc să se exprime la același nivel pe orice suprafață. Și, mai mult, îi provoacă probleme lui Rafael Nadal pe zgură.

Nadal e, de asemenea, foarte puternic din punct de vedere fizic. Dar în opinia mea, el e cel mai puternic din punct de vedere mental dintre cei trei“, a declarat Juan Carlos Ferrero.

Australian Open va debuta pe 8 februarie

4 titluri a câștigat Novak Djokovic în anul 2020. 6,4 milioane de dolari a câștigat sârbul anul trecut. Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2021, a fost amânat cu trei săptămâni și va începe pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Meciurile directe dintre Nadal, Federer și Djokovic

  • Roger Federer vs. Rafael Nadal 16-24
  • Roger Federer vs. Novak Djokovic 23-27
  • Novak Djokovic vs. Rafael Nadal 29-27

Anunțul oficial al lui Federer legat de neparticiparea la primul turneu de Grand Slam al anului a fost făcut pe 28 decembrie, dar de abia acum s-a aflat care ar fi motivul ce stă la baza absenței sale.

Un oficial al turneului din Australia a spus că adevăratul motiv pentru care Federer nu va fi prezent la turneul de Grand Slam este legat de obligativitatea familiei de a sta în carantină după ce ajunge în țară. Federer și-a anunțat principalul obiectiv pentru acest an.

ADVERTISEMENT

479 de victorii și 262 de înfrângeri a bifat Juan Carlos Ferrero de-a lungul carierei sale. Aproape 14 milioane de dolari a câștigat spaniolul din tenis. Ultimul meci  jucat de Ferrero a fost cel de dublu în care a făcut pereche cu Pablo Carreno Busta la Barcelona, pe 24 aprilie 2017. Ei au înfruntat perechea Matkowski/Nestor.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri