Fotbal international

Juan Emmanuel Culio, interviu în presa din Spania înainte de CFR Cluj – Sevilla. Semnalul de alarmă tras de fostul fotbalist al campioanei

19.02.2020 | 11:02
Juan Emmanuel Culio interviu in presa din Spania inainte de CFR Cluj  Sevilla Semnalul de alarma tras de fostul fotbalist al campioanei
ADVERTISEMENT

Juan Emmanuel Culio a prefaţat meciul CFR Cluj – Sevilla într-un interviu pentru presa din Spania. Fostul mijlocaş central al campioanei României a tras un semnal de alarmă şi a susţinut că formaţia andaluză va avea probleme în dubla contra elevilor lui Dan Petrescu.

Ce a spus Juan Emmanuel Culio înainte de CFR Cluj – Sevilla

Jurnaliştii de la Estadio Deportivo au stat de vorbă cu Juan Emmanuel Culio, fostul jucător al ardelenilor, înainte de meciul CFR Cluj – Sevilla. Argentinianul, transferat în iarnă la Quilmes, a dezvăluit că duelul contra spaniolilor va fi asemănător cu cel jucat împotriva lui Celtic Glasgow.

ADVERTISEMENT

Încă erai la Cluj atunci când a fost tragerea la sorţi şi a ieşit Sevilla.

– Ştiam deja că voi pleca. Decisesm să mă întorc în Argentina, însă foştii mei colegi mă întrebau cum va fi această dublă. Le-am spus că va semăna cu atmosfera trăită la Glasgow. Un stadion cu o atmosferă extraordinară şi cu suporteri fanatici. Scenariul perfect pentru a se bucura de fotbal.

Ce amintiri ai de la meciurile jucate în Sevilla?

– Mi-a plăcut să joc pe cele două stadioane din Sevilla, iar atmosfera se apropie mult de cea din Argentina. Seamănă şi cu ceea ce am trăit în Turcia, când jucam la Galatasaray, care are un stadion unde atmosfera este fierbinte.

ADVERTISEMENT

Culio i-a pus în gardă pe spanioli: “CFR Cluj se închide bine”

Ai jucat în două etape diferite la Cluj, mai mult decât în Argentina

– Este un club şi un oraş unde m-am simţit fericit. M-au tratat mereu foarte bine, iar Clujul este cu adevărat foarte frumos. Mă consideră cel mai bun jucător din istoria echipei şi au retras tricoul pe care îl purtam. Şi-au dorit să rămân până la finalul sezonului şi mi-au oferit un contract pe încă un an, dar am vrut să mă întorc în Argentina. Am jucat în România mai mult decât în ţara mea.

Ce o aşteaptă pe Sevilla în România?

– Va fi o partidă foarte dificilă pentru Sevilla. CFR este o echipă care se închide bine. Antrenorul îşi motivează jucătorii şi toţi ştiu ce au de făcut pe teren. Uită-te la rezultatele noastre din Europa League, toate victoriile au fost la diferenţă mică. Sevilla este favorită la calificare, dar la Cluj nu va fi uşor. Este cea mai bună echipă din România. A câştigat două titluri consecutive şi urmează al treilea.

ADVERTISEMENT

Antrenorul este cel mai cunoscut nume al echipei.

– La Cluj, grupul este deasupra tuturor jucătorilor luaţi individual, iar Dan Petrescu este artizanul rezultatelor obţinute de echipă. Este un antrenor foarte organizat, iar echipele lui au fost mereu competitive.

Sevilla a avut mereu probleme împotriva echipelor care s-au închis bine.

– Urmăresc meciurile din La Liga. Sevilla nu trece prin cea mai bună perioadă, dar are foarte mulţi jucători buni în lot. Sunt fotbalişti care au calitate şi pot dezechilibra oricând soarta unui meci.

ADVERTISEMENT
Tags: