Fotbal intern

Juan Jose Maqueda la CFR? Antrenorul spaniol e la meciul ardelenilor cu Viitorul

02.09.2018 | 19:20
Juan Jose Maqueda la CFR Antrenorul spaniol e la meciul ardelenilor cu Viitorul

Juan Jose Maqueda, fostul secund al lui Juan Ramon Lopez Carto la FC Vaslui, este foarte aproape să ajungă la CFR Cluj. Antrenorul spaniol în vârstă de 49 de ani este liber de contract de pe 10 februarie 2018 şi a ajuns deja la Cluj pentru a negocia cu oficialii din Gruia, urmând ca documentele să fie semnate în cursul zilei de luni.


UPDATE. 2.09, ora 19.20. Conform sport.ro, antrenorul spaniol Juan Jose Maqueda, cel care urmează să-l înlocuiască pe Antonio Conceicao pe banca tehnică a ardelenilor, se află pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” pentru a vedea CFR Cluj – Viitorul, meci din etapa a 7-a a Ligii 1 Betano.


Antonio Conceicao nu a reuşit să o califice pe CFR Cluj în grupele Europa League, iar ardelenii au fost eliminaţi de F91 Dudelange. Luxemburghezii s-au impus pe teren propriu cu 2-0, iar pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” au câştigat cu 3-2. Astfel, Neluţu Varga a decis să-l lase pe Antonio Conceicao pe bancă la meciul pe care CFR Cluj îl va disputa cu FC Viitorul Constanţa, iar apoi să-l înlocuiască.

Juan Jose Maqueda la CFR Cluj. A fost secund la Vaslui

Spaniolul Juan Jose Maqueda preferă sistemul 4-2-3-1, iar ultima dată a antrenat-o pe Ittehad Alexandria, formaţie de la care a plecat pe 10 februarie 2018. Pe parcursul carierei, Maqueda a fost antrenor secund la FC Vaslui în perioada iunie 2010 – octombrie 2010, la Celta de Vigo, Levante UD, Racing, Real Madrid şi Real Madrid B, iar principal a fost la Ittehad, Shoalah, Al Fateh şi El Masry.

Adrian Porumboiu, fostul patron al formaţiei FC Vaslui, a vorbit despre decizia oficialilor de la CFR Cluj de a-l aduce pe Juan Jose Maqueda. “A fost un mare fotbalist, dar ca antrenor mie mi s-a părut foarte bine pregătit. Este un antrenor de valoare, un antrenor bun. Eu chiar am vrut să îl pun principal în acea perioadă, dar a avut caracter. A venit cu Caro şi a plecat cu el. Eu am insistat să-l pun principal, dar nu a vrut. Cred că a mai evoluat. Este o soluţie foarte bună pentru CFR Cluj. Eu nu am mai urmărit ce a făcut după ce a plecat de la Vaslui. Nu ştiu evoluţii, amănunte, nimic”, a spus Adrian Porumboiu.

Juan Jose Maqueda a fost antrenor secund la FC Vaslui

Maqueda a jucat la Real Madrid

Din postura de jucător, Juan Jose Maqueda a evoluat la echipe precum Castilla CF, Real Madrid, CD Logrones, Real Madrid B, Valencia CF, Albacete, Racing Ferrol, CF Fuenlabrada, Irapuato, Panionios. S-a retras din cariera de jucător profesionist pe 1 iulie 2000.

CFR Cluj ar ajunge la al treilea antrenor

Dacă Neluţu Varga va decide să-l demită pe Antonio Conceicao, atunci CFR Cluj ar ajunge la al treilea antrenor în sezonul 2018 – 2019. Edi Iordănescu l-a înlocuit pe Dan Petrescu, după ce tehnicianul român a ales să accepte oferta formaţiei Guizhou zhicheng, din prima ligă chineză. Fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecţioner al echipei naţionale a României, a rezistat pe banca tehnică a campioanei României trei meciuri. Acesta a câştigat cu CFR Cluj Supercupa României, a remizat cu FC Botoşani şi a fost învins de Malmo FF, scor 0-1, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, în prima manşă a turului 2 preliminar al Champions League.

CFR Cluj se află pe poziţia a 2-a în clasamentul Ligii 1 Betano, cu 12 puncte. Gruparea din Gruia a obţinut trei victorii şi a remizat de trei ori în cele 6 etape jucate din sezonul 2018 – 2019.