Sport

Scandal monstru la PSG! Eric Abidal, anchetat în cazul jucătoarei agresate

Este scandalul momentului în fotbalul din Franţa. Aminata Diallo, jucătoare a echipei feminine de la PSG, a comandat un atac asupra uneia dintre colegele de la club.
16.11.2021 | 09:46
Scandal monstru la PSG Eric Abidal anchetat in cazul jucatoarei agresate
ADVERTISEMENT
16-11-2021
07:47

Eric Abidal, legături cu Kheira Hamraoui

Anchetatorii au descoperit că un număr de telefon al jucătoarei de la PSG, Kheira Hamraoui, agresată la începutul lunii, era pe numele fostului internaţional Eric Abidal.

Potrivit dezvăluirilor din cotidianul Le Monde, ”afacerea Hamraoui” ar putea reveni. În rubricile sale, publicația indică faptul că anchetatorii au stabilit că cipul de telefon al jucătoarei Kheira Hamraoui era pe numele lui Eric Abidal.

Această legătură stabilită formal ar duce la scenariul unei răzbunări legate de relaţiile dintre jucătoarea de 31 de ani şi fostul fundaş al echipei Franţei, în vârstă de 42 de ani.

”Abidal va fi audiat în curând”, a precizat procurorul Maryvonne Caillibotte, care nu exclude ca ancheta să fie extinsă și către soția fostului fotbalist, Hayet Abidal. Această reorientare a investigaţiilor exclude ipoteza iniţială a unei rivalităţi sportive, care dusese la custodia îndelungată a Aminei Diallo, săptămâna trecută.

11-11-2021
20:55

Aminata Diallo a fost eliberată

Jucătoarea echipei PSG, Aminata Diallo, arestată fiind bănuită că a comandat un atac asupra Kheirei Hamraoui, colegă de echipă şi rivală pe postul de mijlocaş, a fost eliberată după 36 de ore.

Conform As, Diallo a refuzat să recurgă la asistență juridică și a negat categoric implicarea sa în atac. Surse judiciare au raportat că a mai fost eliberat și un cunoscut al lui Diallo, încarcerat la Lyon pentru extorcare, și care era suspectat că ar fi organizat atacul.

Eliberarea celor doi nu exclude posibile acțiuni în justiție împotriva lor. Între timp, cercetările continuă pentru a încerca să clarifice detaliile cazului, care ridică încă multe semne de întrebare.

O altă jucătoare a PSG, Sakina Karchaoui, a fost audiată de anchetatori. Karchaoui ar fi fost una dintre jucătoarele de la PSG care ar fi primit recent apeluri telefonice de la un bărbat care a întrebat-o de Hamraoui.

Nu este deloc linişte la PSG, unde echipa feminină de fotbal a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din Franţa din cauza unui incident şocant. Aminata Diallo a comandat un atac asupra Kheirei Hamraoui, colegă de echipă şi rivală pe postul de mijlocaş.

Clubul PSG a anunţat că Aminata Diallo a fost arestată de poliţie, după ce Kheira Hamraoui a fost bătută de doi bărbaţi. Oficialii echipei feminine au susţinut că sunt în strânsă colaborare cu secţia de poliţie Versailles SRPJ, pentru a face lumină în acest caz.

ADVERTISEMENT

O jucătoare de la PSG a ajuns în arest după a comandat un atac asupra rivalei pe post

Incidentul ar fi avut loc joi, 4 noiembrie, când doi bărbaţi au scos-o cu forţa din maşină pe Kheira Hamraoui, ca mai apoi s-o lovească în mod repetat peste picioare. Aminata Diallo a fost arestată de poliţie miercuri dimineaţă, la aproape o săptămână de la atac.

Totul s-a petrecut după ce jucătoarele şi staff-ul lui PSG au luat cina în oraş. Kheira Hamraoui se afla, alături de încă o colegă, într-un automobil condus chiar de Aminata Diallo. Cei doi bărbaţi au scos-o cu forţa din maşină şi au lovit-o cu o bară de metal peste picioare.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, care citează surse din interiorul clubului, atacul ar fi motivat de rivalitatea dintre cele două jucătoare pentru locul în primul “11”.

Arestara Aminatei Diallo vine la doar o zi după ce jucase 88 de minute în meciul PSG – Real Madrid 4-0, partidă din Grupa B a Ligii Campionilor la fotbal feminin.

ADVERTISEMENT

Reacţia lui PSG după arestarea jucătoarei

“PSG confirmă faptul că Aminata Diallo a ajuns, în această dimineaţă, în custodia Versailles SRPJ în urma unei anchete care vizează atacul asupra unei jucătoare a clubului.

PSG condamnă în cei mai puternici termeni violenţa comisă. De joi (n.r. 4 noiembrie) clubul a luat toate măsurile pentru a garanta siguranţa întregii echipe feminine.

ADVERTISEMENT

PSG lucrează alături de secţia din Versailles pentru a clarifica această situaţie. Clubul este atent la stadiul investigaţiei şi va decide asupra acţiunilor care vor fi luate”, se anunţă în comunicatul oficial al PSG.

Aminata Diallo şi Kheira Hamraoui sunt colege la PSG şi la naţionala Franţei

Aminata Diallo are 26 de ani şi joacă la PSG din 2016, cu scurte perioade în care a fost împrumutată la Utah Royals şi Atletico Madrid. Are 7 selecţii la echipa naţională a Franţei, fiind convocată la ultima acţiune internaţională, în octombrie 2021.

Kheira Hamraoui are 31 de ani şi a revenit la PSG în vara acestui an, după ce mai fusese legitimată la echipa din Paris în perioada 2012-2016. Fotbalista joacă pe acelaşi post cu Aminata Diallo, iar la naţionala Franţei a bifat 36 de selecţii. La acţiunea din octombrie, Hamraoui a lipsit, după ce a suferit o accidentare.

ADVERTISEMENT