Mărturie şoc: “Aveam gânduri sinucigaşe când eram în top 50 WTA”

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
20/03/2018, 11:15
Mărturie şoc: “Aveam gânduri sinucigaşe când eram în top 50 WTA”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Rebecca Marino a avut un 2011 de vis, cu victorii la Pavliucenkova, Bacsinszky şi Bartoli, rezultate care au dus-o până pe 38 WTA. La doar 21 de ani era considerată un viitor star al circuitului. Doar că doi ani mai târziu a decis să se retragă, deşi nu suferea de nicio accidentare. Nu mai suporta să stea departe de familie şi prieteni.

“Tenisul este un sport în care interacţionezi cu o mulţime de oameni, dar uneori de simţi atât de singur. Când lucrurile devin serioase, eşti din ce în ce mai izolat. Cea mai tristă perioadă din viaţă a fost când am urcat pe locul 38 WTA. Simţeam că lumea se prăbuşeşte în jurul meu. Cu cât stăteam mai departe de familie şi prieteni, cu atât îmi era mai dor de ei. Am simţit că nu sunt pregătită pentru ceea ce urmează. Era mai mult decât un dor de casă. Izbucneam în lacrimi la fiecare antrenament. Ajunsesem chiar să am gânduri sinucigaşe”, a povestit Rebeca Marino într-un interviu pentru Tennis Channel.

La cinci ani de la momentul în care a decis să se retragă din tenis, Marino este gata să revină. A câştigat deja trei turnee ITF în 2018 şi a urcat pe locul 619 WTA. Spune că acum se simte, în sfârşit, pregătită psihic să concureze, după ce a primit consiliere de specialitate.

“În primul an de la retragere nu am mai ţinut racheta în mână. Am început să lucrez cu un psiholog al Universităţii British Columbia, unde studiam pentru diploma mea. Acolo am învăţat totul despre munca în echipă, despre împărtăşirea momentelor dificile cu cei din jur. Mi-a schimbat complet viziunea asupra lumii. Am înţeles că oamenii mă iubeau pentru ceea ce eram, nu pentru rezultatele mele. Am scăpat de presiune”, a mai declarat Marino.

Închide ×