Sporturi

Jucătoarele de tenis din România, cădere liberă în clasamentul WTA! Cine e “perdanta lunii”

26.01.2019 | 18:14
Jucatoarele de tenis din Romania cadere libera in clasamentul WTA Cine e perdanta lunii

Luna ianuarie nu a fost una favorabilă pentru jucătoarele de tenis din România. Prezente la turneele începutului de an din Australia, la Hobart, Sydney sau Grand Slam-ul de la Melbourne, fetele noastre n-au reuşit performanţe care să le depăşească pe cele din anul precedent, iar acest lucru se va reflecta în clasamentul WTA, care va fi actualizat în mod oficial începând de luni, 27 ianuarie.

Astfel, toate jucătoarele noastre prezente în Top 100 al WTA suferă căderi, “campioana” fiind Ana Bogdan. Sportiva din Sinaia va pierde 18 locuri în clasament, după ce a participat la turneul de la Hobart (Tasmania), acolo unde a fost eliminată în primul tur de tunisianca Ons Jabeur.

Ana Bogdan suferă o cădere de 18 locuri în clasamentul WTA
Ana Bogdan suferă o cădere de 18 locuri în clasamentul WTA

Jucătoarele de tenis din România, căderi importante în clasamentul WTA. Monica Niculescu iese din Top 100

Cea mai importantă “cădere” este, evident, cea a Simonei Halep, care ajunge pe poziţia a treia după finala disputată de Naomi Osaka şi Petra Kivtova, cele care o depăşesc cu această ocazie în ierarhia WTA. Vom avea şi o sportivă în minus în topul primelor 100 jucătoare ale lumii, Monica Niculescu ieşind din prima parte a clasamentului mondial, ajungând pe 101. Pe poziţia 100 se găseşte Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea pierde şi ea puncte semnificative în clasament, coborând opt poziţii, lucru care se întâmplă şi cu Mihaela Buzărnescu (două locuri în minus). Singura care se menţine “pe poziţii” este Irina Begu. E un lucru destul de îngrijorător, mai ales că în perioada imediat următoare, pe 9 şi 10 februarie, echipa de Fed Cup a României va evolua în sferturile de finală ale competiţiei împotriva reprezentativei Cehiei, în deplasare, la Ostrava.

Locul actual- câte poziţii a pierdut

3. Simona Halep 5.582 puncte (-2 pozitii)
28. Mihaela Buzarnescu 1.729 puncte (-2 pozitii)

70. Irina Begu 822 puncte
92. Sorana Cirstea 670 puncte (-8 pozitii)
100. Ana Bogdan 619 puncte (-18 pozitii)
101. Monica Niculescu 617 puncte (-2 pozitii)