Sport

Jucătoarele importante de la SCM Râmnicu Vâlcea au început să plece. Situația lui CSM București este și mai dificilă

20.12.2020 | 19:23
Jucatoarele importante de la SCM Ramnicu Valcea au inceput sa plece Situatia lui CSM Bucuresti este si mai dificila
Asma Elghaoui, Ana Maria Ticu, Oana Alexandra Andrei si Ana Maria Savu in meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova si SCM Ramnicu Valcea contand pentru Liga Florilor, desfasurat fara spectatori in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, joi 15 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ann Grete Norgaard este prima jucătoare care a părăsit-o pe SCM Râmnicu Vâlcea. Handbalul din oraș este în mijlocul unui scandal politic. La CSM București lucrurile stau și mai rău. 

Conducerea echipei SCM Râmnicu Vâlcea a cerut o rectificare bugetară de 160.000 de lei, însă consilierii locali nu au fost de acord cu aceasta. Handbalul din Vâlcea se află în mijlocul unui scandal politic.

ADVERTISEMENT

Consilierii din opoziție vor un audit financiar. Handbalistele importante au început să părăsească echipa din Vâlcea. La CSM București lucrurile stau și mai prost.

Echipa din Vâlcea începe să se destrame

SCM Râmnicul Vâlcea, campioana României în urmă cu un an și echipa de pe primul loc în 2020, fară să fi luat titlul, este în mijlocul unui scandal politic. În războiul consilierilor locali de la Primăria orașului handbalul are de suferit.

ADVERTISEMENT

Primarul din Râmnicul Vâlcea, Mircia Gutău, un fan al formației din oraș, a primit un nou mandat la alegerile din septembrie, însă nu mai are majoritate în Consiliul Local. Și din cauza faptului că opoziția conduce la consilieri cu 12 la 11, în acest moment propunerile edilului sunt respinse.

Șefii echipei patronate de primărie au cerut o rectificare bugetară de 160.000 de lei deoarece au nevoie de bani pentru a achita salariile pe luna decembrie. Însă rectificarea nu a fost aprobată de consilierii opoziției. Aceștia au cerut să se facă un audit pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii publici. Cei doi viceprimari, desemnați de opoziție, Virgil Pârvulescu și Andrei Gheorghiu, sunt cei mai aprigi contestatari.

ADVERTISEMENT

„SCM a avut un buget de 10 milioane, din care 6 milioane au fost salarii, iar 4 milioane cheltuieli adiacente. Ne dorim să vedem pe ce s-au cheltuit 4 milioane de lei. E vorba de banii râmnicenilor, din taxe şi impozite, care trebuie cheltuiţi cu maximă responsabilitate, mai ales în aceste vremuri deosebit de grele. Oamenii ne felicită, pentru că am ales să facem acest control financiar, chiar dacă cei de la SCM, nu mă refer la antrenori sau jucătoare, sunt disperaţi!

”Echipa va continua să joace cel puţin la acelaşi nivel”

Jucătoarele şi stafful tehnic nu trebuie să-şi facă griji. Echipa va continua să joace cel puţin la acelaşi nivel. Bani de salarii vor fi în continuare! Vrem performanţă, dar una în care banul public să fie drămuit legal. Nu e normal să fie tot felul de angajaţi aiurea la club, care doar îşi primesc salariile”, a spus în presa locală viceprimarul Virgil Pârvulescu.

ADVERTISEMENT

Mai nou, cei doi viceprimari au fost suspendați din funcție în urma unei hotărâri a Tribunalului Vâlcea! Președintele echipei de handbal din Vâlcea, Florin Verigeanu, zice că are actele pregătite și oricine își poate da seama că lucrurile sunt așa cum trebuie.

“În primăvara acestui an am mai avut în control Curtea de Conturi care a verificat anul fiscal 2019. În urma controlului nu s-a găsit nimic ilegal! 400.000 de lei din buget s-au dus pe cheltuielile cu testările COVID-19 şi materiale de dezinfecţie, iar scăderea cu aproximativ 250.000 euro a veniturilor proprii se justifică prin lipsa vânzării biletelor şi abonamentelor, precum şi pierderea unor sponsori”, a spus Verigeanu.

Președintele zice că dacă situația nu se va rezolva în cel mai scurt timp, echipa riscă să rămână fără jucătoare. Se pare că s-a cerut micșorarea contractelor cu până la 25 la sută, însă handbalistele nu au acceptat. „Deja unele dintre cele mai importante jucătoare au fost contactate de alte cluburi, iar dacă situaţia nu se remediază urgent, ele vor fi lăsate să plece”, a spus șeful SCM.

Sâmbătă, echipa de handbal din Vâlcea a spus că extrema stângă Ann Grete Norgaard va pleca de la club. ”Vă asigurăm că iubim echipa de handbal a orașului și că dorim să o vedem performând. Ceea ce nu ne dorim este ca, de pe urma acestor fete muncitoare, să utilizeze banul public apropiați ai primarului, care nu au nicio legătură cu reușitele echipei!”, a spus Virgil Pârvulescu.

Handbaliștii de la CSM București sunt disperați

CSM București trebuie să le achite sportivilor salariile pentru patru luni. Handbaliștii sunt disperați și au evoluat cu banderole albe pentru a protesta. La CSM București, rivala lui SCM Râmnicu Vâlcea, situația financiară este una extrem de dificilă. Formația feminină a lui CSM București are ponderea cea mai mare în ceea ce privește bugetul de salarii.

Neagu și colegele sale au cerut celor din administrația locală să respecte ceea ce a promis: „Respectați-vă promisiunile!”, „Respectați-ne valoarea” , au fost mesajele de pe tricourile albe cu care handbalistele au intrat pe teren la jocul din Liga Campionilor cu Ferencvaros. Handbaliștii au jucat cu banderole albe la duelul cu Potaissa Turda, din Liga Zimbrilor.

În cazul în care situația nu se va rezolva curând, CSM ar putea să rămână fără cei mai buni sportivi. Orice sportiv care nu a fost plătit timp de 3 luni poate să-și depună memoriu pentru a fi liber de contract. Iar dacă vor părăsi echipa, CSM va trebui să le pună în cont restanțele salariale. Sportivii clubului au făcut scandal din cauza faptului că angajații sunt cu salariile la zi, față de ei! De când Nicușor Dan a ieșit primar, nimeni din administrația locală nu a luat legătura cu sportivii, iar ei și-au pierdut răbdarea.

ADVERTISEMENT