Sport
notix pixel id

Un jucător de la Anderlecht, condamnat pentru că a încălcat restricțiile sanitare. Ce pedeapsă a primit

Un caz inedit a avut loc în Belgia, acolo unde un jucător de la Anderlecht a fost condamnat la muncă în folosul comunității pentru că a încălcat restricțiile sanitare.
23.11.2021 | 18:10
Un jucător de la Anderlecht, condamnat pentru că a încălcat restricțiile sanitare. Ce pedeapsă a primit
Un caz inedit a avut loc în Belgia, acolo unde un jucător de la Anderlecht a fost condamnat la muncă în folosul comunității pentru că a încălcat restricțiile sanitare. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Problemele legate de Covid-19 au dus în toată lumea la aplicarea unor măsuri dure pentru evitarea transmiterii virusului, dar nu puține sunt persoanele care nu se supun regulilor.

Belgia a trecut prin mari dificultăți în primăvară din această cauză, iar un bărbat a fost condamnat chiar la închisoare pentru că a prezentat un test PCR falsificat pe aeroport.

Condamnare pentru un jucător de la Anderlecht care a încălcat restricțiile sanitare

Acum, cotidianul belgian Le Soir a prezentat cazul unui jucător de la Anderlecht Bruxelles care a fost condamnat la 50 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru că a încălcat pentru a patra oară restricţiile sanitare.

ADVERTISEMENT

Este vorba de jucătorul belgian născut în Ghana, Francis Amazu. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a jucat în toate meciurile din această ediție de campionat, dar doar de patru ori ca titular, și a marcat două goluri.

Justiţia belgiană l-a găsit vinovat că a încălcat pentru a patra oară restricţiile sanitare în vigoare, participând la o petrecere împreună cu alte 15 persoane în luna mai, când erau interzise adunările.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la pedeapsa cu munca în folosul comunității

Judecătorul a subliniat inconştienţa de care a dat dovadă Francis Amuzu, care nici măcar nu s-a obosit să se prezinte la audiere: ”El a arătat deja că nu respectă regulile legate de coronavirus.

Oamenilor ăstora nu le pasă dacă plătesc o amendă… Din moment ce nu este suficient, cred că o pedeapsă de muncă este cea mai potrivită soluţie. Şi, dacă refuză, va executa o pedeapsă cu închisoarea!”

ADVERTISEMENT

Francis Amuzu, jucător cu 14 selecții în echipa națională de tineret a Belgiei, mai încălcase de trei ori regulile sanitare puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

Bayern le taie salariile nevaccinaților

Această decizie vine la scurt timp după ce țările din vestul Europei au reintrodus măsuri restrictive din cauza valului 4 de coronavirus. Astfel, clubul Bayern Munchen a decis ca jucătorii care nu au trecut prin boală și nu sunt vaccinați să nu primească salariu pentru zilele de carantină.

ADVERTISEMENT

Presa germană scrie că în lotul bavarezilor sunt cel puțin cinci fotbaliști care au refuzat vaccinarea până acum: Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting și Michael Cuisance. O măsură asemănătoarea cu a celor de la Bayern au luat și cei de la Hertha Berlin.

Austria este în carantină, iar restricțiile sunt mai aspre și nu mai vizează doar persoanele nevaccinate. Astfel că se va juca fără spectatori în toate competițiile. Lucru valabil și în cazul partidei Rapid Viena – West Ham United, care a născut deja un imens scandal.

ADVERTISEMENT

O decizie similară s-a luat și în Landul Saxonia din Germania. Guvernul acestuia a decis ca spectatorii nu vor mai avea voie pe stadioane până pe 12 decembrie. Decizia a intrat în vigoare de luni și este valabilă pentru toate competițiile. Inclusiv cele internaționale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik