Fotbal international

Jucător din La Liga, arestat pentru implicare la grup de crimă organizată! Era titular la echipa lui

09.02.2019 | 11:31
Jucator din La Liga arestat pentru implicare la grup de crima organizata Era titular la echipa lui

Un jucător din La Liga (prima divizie din campionatul Spaniei) a fost arestat sub grava acuzație de implicare la grup de crimă organizată! Numele lui este Tono Garcia, 29 ani și era titular pe post de fundaș stânga la Levante, echipă ce se află pe locul 11, după consumarea a 22 de etape, cu 27 de puncte, patru peste primul loc retrogradabil, ocupat de Rayo Vallecano.

Acuzațiile care i se aduc fundașului lui Levante sunt deosebit de grave și dacă se vor dovedi a fi și întemeiate nu doar cariera de fotbalist se va încheia aici, dar îl vor aștepta ani buni de detenție, practic ruinându-i o bună parte di viață. Deocmadată, clubul a dat un comunicat prin care anunță că acordă supoirt moral jucătorului și familiei sale, plecând de la premisa nevinovăției acestuia, urmând ca în cazul în care justiția îl va găsi vinovat pentru infracțiunile de care este acuzat, să revină cu poziția oficială. “Dar, atâta timp, cât investigațiile referitoare la acest caz sunt secrete și nu se știe verdictul, avem datoria morală de a-i fi alături lui și familiei”.

Jucătorul a recunoscut că îi cunoștea pe membrii grupului criminal dar nu avea legături cu ei

Tono Garcia este incriminat pentru că ar face parte dintr-o bandă de șapte persoane, dintre care cinci au fost deja arestate, inclusiv jucătorul lui Levante, alți doi fiind în continuare căutați și dați în urmărire generală. Deși se dorește ca acest caz să fie ținut cât mai secret față de presă, din informațiile existente se pare că respectivii se ocupau cu extorcare de fonduri, amenințări cu moartea, falsificări de documente și spălare de bani. Jucătorul a fost trimis direct în celula arestului, fără drept de cauțiune.

Jucător din La Liga arestat. Acuzațiile aduse lui Tono Garcia sunt deosebit de grave si îl pot duce până la minim 10 ani de închisoare
Jucător din La Liga arestat. Acuzațiile aduse lui Tono Garcia sunt deosebit de grave si îl pot duce până la minim 10 ani de închisoare

Dacă acuzațiile se vor dovedi reale Tono Garcia riscă o pedeapsă de cel puțin 10 ani, dacă nu cumva se poate ajunge și la 15 ani de privațiune de libertate. Avocatul său vorbește de o enormă eroare judiciară și vine cu argumentul că “în urmă cu trei zile Tono semnase noul contract până în 2023 cu Levante, pentru suma de 1,5 milioane euro anual salariu. Ori câștigând atâția bani cum poate crede cineva că respectivul se apucă de crimă organizată?” Singurul lucru în defavoarea sa este faptul că a recunoscut că îi cunoștea pe indivizii din grup, dar susține că acest lucru este posibil numai prin faptul că frecventau aceleași localuri din Valencia, nimic mai mult.