Sport

Jucătorul care trebuia să-l întâlnească pe Novak Djokovic la Australian Open 2022 i-a dedicat victoria din turul 1

Jucătorul sârb Miomar Kecmanovic, care ar fi trebuit să-l înfrunte pe Novak Djokovic în runda inaugurală de la Australian Open 2022, a trecut mai departe și i-a dedicat victoria conaționalului său.
17.01.2022 | 16:56
Jucatorul care trebuia sal intalneasca pe Novak Djokovic la Australian Open 2022 ia dedicat victoria din turul 1
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP a fost expulzat din Australia și în jurul prânzului a ajuns la Belgrad, dar nu a dorit să stea de vorbă cu presa.

Familia lui Nole a dat publicității un comunicat în care își exprimă părerea că nu sportul a decis în acest caz, ci politica și interesele.

ADVERTISEMENT

Un jucător de la Australian Open 2022 i-a dedicat victoria lui Novak Djokovic

Novak Djokovic ar fi trebuit să-l întâlnească pe compatriotul său Miomar Kecmanonic în primul tur la Melbourne, dar liderul mondial a fost înlocuit pe tabloul principal de italianul Salvatore Caruso, după ce viza i-a fost anulată.

Jucătorul sârb a reușit o victorie lejeră, scor 6-4, 6-2, 6-1, iar la finalul întâlnirii din runda inaugurală de la Australian Open 2022, a ținut să-i dedice succesul lui Novak Djokovic. ”Trebuia să câştig şi pentru el. Ştiu că nu putem face multe pentru el, dar facem tot posibilul să fim alături de el şi să-l ajutăm să treacă de această perioadă.

ADVERTISEMENT

Este un mare campion şi a fost dureros să văd ce se întâmplă cu el, în special după ce am aflat că o să-l înfrunt pe Rod Laver Arena. Mă simt foarte rău pentru el şi sper să revină şi mai puternic”, a declarat Kecmanovic, conform L’Equipe.

Lajovic pune tunurile pe principalii rivali ai lui Djokovic

Un alt jucător sârb, Dusan Lajovic, care l-a eliminat, pe ungurul Marton Fucsovics, scor 6-3, 4-6, 6-1, 6-7 (8), 6-1, a spus că s-ar fi aşteptat la mai multă susţinere pentru Djokovic din rândul tenismenilor din cricuit.

ADVERTISEMENT

”Am evitat să citesc prea mult mass-media în ultimele zile. Ceea ce ştiu, din ce am vorbit despre asta cu băieţii din vestiar, este că a existat mult sprijin pentru Novak. Poate nu atât de mult pe cât ar fi trebuit, poate nu pe reţelele de socializare, dar a fost.

Despre jucătorii de top, nu prea ştiu părerile lor. Poate din punctul lor de vedere, Novak este unul dintre marii favoriţi şi aveau un obstacol mai puţin, nu ştiu… Modul în care l-au tratat pe Djokovic a fost teribil de rău. Decizia în sine este teribil de greşită. Motivul pentru care au luat-o este, de asemenea, teribil de greşit.

ADVERTISEMENT

Pentru viitor, va depinde de evoluţia pandemiei şi de deciziile guvernelor. Evident, vor fi luate decizii grele, dar nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următoarele câteva luni. Sper că, în viitor, jucătorii vor putea juca turnee aşa cum cred ei că este cel mai bine pentru ei. Şi sper că până la urmă Novak va fi cel mai bun jucător din istorie şi că acest caz va fi doar un episod trist”, a afirmat Lajovic.

Laslo Djere, critici dure la adresa australienilor

Sârbul Laslo Djere, care a fost învins de canadianul Denis Shapovalov, scor 6-7 (3), 4-6, 6-3, 6-7 (3), s-a arătat mirat de faptul că australienii au dorit ca Novak Djokovic să plece din ţară, întorcându-i spatele, deşi liderul ATP şi-a oferit sprijinul prin donaţii atunci când a fost necesară ajutorarea victimelor incendiilor din ţară.

”Novak a făcut întotdeauna asta, să răspundă provocărilor. Este şi în mentalitatea sârbă. Această ţară a trecut prin momente foarte grele. Am fost uneori trataţi urât, într-un mod nemeritat. Novak va extrage o mare putere din această poveste. Se va întoarce mai puternic ca niciodată. Sunt sigur…

Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat, nu doar sârbii. Este sigur că va exista o altă părere despre Australia. Nu vreau să fiu prea dur, dar… Nu ştiu toate detaliile, dar lui Novak i s-a dat o scutire şi nu mai este printre noi. Ceva n-a mers bine. Este o situaţie catastrofală.

Chiar şi uitând că a fost de nouă ori campion aici, Novak este o persoană bună care încearcă să-i ajute pe alţii. Şi vedem că marea majoritate a australienilor a vrut doar ca el să plece. Nick Kyrgios a amintit şi el că a ajutat financiar, atunci când au fost acele incendii uriaşe în ţară. Şi acum oamenii îi întorc spatele…”, a precizat Djere.

ADVERTISEMENT