Sport

Cine este fotbalistul care deţine un record impresionat! Implicat în 47 de transferuri de-a lungul carierei

Pentru majoritatea fotbaliștilor, o carieră întreagă cuprinde câteva transferuri. Nu este cazul și lui Jefferson Louis, care a semnat 47 de acorduri până la vârsta de 43 de ani.
20.03.2022 | 13:38
Cine este fotbalistul care detine un record impresionat Implicat in 47 de transferuri dea lungul carierei
ADVERTISEMENT

Se spune că, atunci când viața te doboară de șapte ori, tu să te ridici de opt ori. Probabil că acesta a fost motto-ul personal al lui Jefferson Louis, care s-a transferat de 47 de ori până în acest moment, cariera lui fiind încă activă.

Deține recorul pentru numărul de transferuri

Nimeni nu poate rivaliza cu atacantul de 43 de ani, care s-a plimbat toată carierea de la un club la altul. Nici măcar foștii jucători din Premier League, Nicolas Anelka și Peter Crouch, care au jucat pentru numeroase cluburi, nu-i pot ține piept lui Jefferson Louis la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Jucătorul din țara insulară Dominica și-a început activitatea de fotbalist în 1996. Cariera sa cuprinde în general cluburi mici din Anglia, pentru care nu a jucat mai mult de doi ani.

Risborough Rangers a fost clubul său de debut, apoi s-a transferat pe rând la Thame United, Aylesbury United și din nou la Thame United. În 2001, el a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a condus cu permisul suspendat, dar pedeapsa i-a fost redusă la șase luni.

ADVERTISEMENT

A urmat o activitate de doi ani la Oxford United, ajungând în turul trei din cadrul Cupei Angliei, după ce a învins-o pe Swindon Town cu 1-0. Surprins de camerele TV, au urmat 15 minute de bucurie fără tricou pe el în timp ce sărbătorea calificarea spre următoarea manșă, adversar fiind Arsenal, clubul copilăriei sale.

Chiar dacă nu a reușit calificarea în fața londonezilor, el a descris în 2018 apariția sa ca înlocuitor în minutul 54 drept „punctul culminant al carierei sale”.

ADVERTISEMENT

Louis a avut 55 de apariții pentru Oxford United între 2002-2004, număr pe care l-a depășit o singură dată de atunci, la Wealdstone, echipă la care a jucat de 57 de ori între 2014-2016.

Jucător la a peste 40 de cluburi

În septembrie 2020, Jefferson Louis a semnat pentru cel de-al 40-lea club al carierei sale, Beaconsfield Town. Puțin mai târziu, în 2021, el s-a transferat la un nou club, North Leigh.

ADVERTISEMENT

Un alt punct culminant al carierei sale a fost debutul pentru Dominica, reprezentând naționala Caraibelor într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială din 2010, împotriva Barbados.

ADVERTISEMENT

El este în prezent și antrenor cu licență de tip UEFA B și încearcă să-i ajute pe copiii care au abandonat școala să evite greșelile pe care el le-a făcut cândva la tinerețe.