Nicio categorie

Jucător rus din lotul pentru Mondial, prins dopat. Afacere muşamalizată

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 01.06.2018 | 08:17
Jucător rus din lotul de Mondial, prins dopat. Cazul a fost muşamalizat

Fostul şef al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, a declarat că există un jucător rus din lotul pentru Mondial care a fost prins dopat. Dar afacerea s-a muşamalizat şi acesta va putea evolua la marea competiţie a echipelor naţionale care va lua startul pe 14 iunie.

Grigori Rodcenkov a spus că l-a acoperit pe unul dintre jucătorii din lotul Rusiei: “Am văzut numele pe acea listă și am recunoscut unul”Săptămâna trecută, FIFA a pus capăt investigației în ceea ce privește dopajul în rândul jucătorilor ruși din cauza dovezilor insuficiente. Forul mondial a investigat 34 de jucători , în urma raportului McLaren, care a relatat că 1.000 de sportivi ruși din 30 de discipline sportive au beneficiat de “sponsorizări doping” din partea statului rus, între 2012 și 2015.Şi Agenția Mondială Antidoping a fost de acord cu decizia FIFA, de a închide cazul, din lipsă de dovezi clare.

Jucător rus prins dopat. Ce ordin a dat ex-preşedintele Federaţiei

Rodcenkov a fugit în SUA în 2016 şi de acolo a început să facă dezvăluiri despre programul de dopaj dirijat chiar la nivel statal în Rusia. El se află în prezent într-un program de protecţie al martorilor. Fostul şef al laboratorului antidoping a precizat că  ex-președintele Federației Ruse, Vitali Mutko, i-a spus “să nu se atingă de fotbaliști”. Mutko a demisionat din funcția de vicepremier în 2017 și a primit interdicție pe viață în olimpism pentru rolul pe care l-ar fi avut în programul de dopaj organizat.

Jucător rus din lotul de Mondial, prins dopat. Fostul şef al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov (în imagine) a făcut dezvăluiri. 34 de fotbalişti s-au dopat în ultimii ani în Rusia
Jucător rus din lotul de Mondial, prins dopat. Fostul şef al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov (în imagine) a făcut dezvăluiri

“Vitali Mutko mi-a spus că nu mai avem nevoie de vreun caz de dopaj sau chiar de un simplu zgomot în fotbal, mai ales în echipa națională”.Rodcenkov a făcut toate aceste dezvăluiri în cadrul unui interviu acordat pentru BBC şi el este convins că la Mondialul din această vară nu vor exista cazuri de dopaj: “Vor fi doar experți antidoping străini în Rusia, ar trebui să fie curat. În timpul competiției, toți sunt curați. Cel mai complicat…și cele mai mari greșeli sunt făcute înaintea marilor evenimente”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!