Fotbal international

Zece jucători de top care devin liberi de contract la vară. Valorează sute de milioane de euro

04.03.2019 | 12:04
Jucători de top liberi de contract în vara lui 2019. Mario Balotelli are contract cu Marseille doar până în vară, după care poate merge oriunde

La sfârșitul acestui sezon, în vara lui 2019, mai mulți jucători de top își vor încheia înțelegerile cu actualele lor cluburi și vor deveni liberi de contract. Ei pot alege să rămână la actualele cluburi, dacă vor primi oferte corespunzătoare sau pot merge la alte grupări cu mare avantaj că vor trebui să își negocieze doar salariile. Iată câteva exemple de fotbaliști de mare valoare care pot pleca gratis în această vară.

Jucători de top care devin liberi de contract în vara lui 2019

Lista celor care pot fi cumpărați cu efortul doar de a le asigura un salariu consistent începe cu unul dintre cei mai buni portari din lume, spaniolul Davide De Gea, de la Manchester United, care valorează la acest moment minim o sută de milioane euro. Este drept, după schimbările în bine petrecute pe Old Trafford, odată cu înlăturarea lui Jose Mourinho și venirea ca antrenor a lui Ole Gunnar Solskjaer și De Gea este tentat să procedeze ca francezul Anthony Martial, adică să continue la United, dar deocamdată nu au fost începute tratative între club și agentul jucătorului.

Un fundaș de mare valoare în zona centrală este Andrea Barzagli de la Juventus, care valorează 35 de milioane de euro. Barzagli devine liber în vară și cum întoarcerea lui Leo Bonucci vara trecută l-a readus pe bancă, pentru că Juve jpacă în centru cu cuplul Chiellini-Bonucci, jucătorul ar agrea o experiență în exterior, în Premier League sau în La Liga.

Jucători de top liberi de contract în vara lui 2019. Portarul Davide De Gea este unul dintre cei mai buni în lume și din vară e liber de Manchester United
Jucători de top liberi de contract în vara lui 2019. Portarul Davide De Gea este unul dintre cei mai buni în lume și din vară e liber de Manchester United

Bayern Munchen se desparte de veteranii Ribery și Robben

Cei doi veterani de la Bayern Munchen, francezul Frank Ribery și olandezul Arjen Robben este sigur că vor pleca în vară. Au și destui ani în CV, dar mai vor să joace, iar la Bayern ar fi mai mult rezerve. Ambii își încheie acum contractele și pot pleca liberi, dar oricum ținând cont că Ribery are 34 de ani și Robben 35 nu ar fi costat mult.

Arjen Robben și Frank Ribery

Jucător cu imensă experiență la mijlocul terenului, purtător al banderolei de căpitan la AS Roma, Daniele de Rossi își încheie și el contractul. Se apropie de final de carieră și cel mai probabil Roma îi va mai oferi un an de contract, după care va încheia cariera, pentru că are deja 35 de ani. E greu de crezut că Roma îi va închide ușa în nas celui care a fost al doilea om ca importanță în ultimul deceniu după Totti.

Ce atacanți de mare clasă pot fi transferați la vară la parametri zero. Doi sunt din Premier League

Afaceri bune pentru cei care ar miza pe serviciile lor ar fi cluburile ce ar licita la vară pentru doi atacanți buni din Premier League. Primul este Danny Welbeck de la Arsenal, jucător de mare calitate, pentru că nu este doar bun finalizator, dar are ruperi de ritm cu mingea la picior care îl fac greu de oprit. Și nu are decât 28 de ani, adică în momentul maxim al carierei. Al doilea este Dean Sturridge, cu un an mai mare decât Welbeck, acesta putându-se elibera la final de sezon de Liverpool la parametri zero.

Dean Sturridge

O mare lovitură poate fi achiziționarea italianului de origini ghaneze Mario Balotelli, care a semnat în iarnă un contract ciudat, de numai șase luni, cu Olympique Marseille și care în fotbalul francez pare a fi găsit, în sfârșit, drumul spre exprimarea talentului său enorm, stricat doar de comportamentul cu multe ieșiri în decor. La vară Balotelli poate fi una dintre cele mai importante ținte de mercato.

Francezul Rabiot, rebelul lui PSG, dorit de Barcelona

Mijlocașul ofensiv al lui Manchester United, spaniolul Juan Mata, încheie contractul cu diavolii roșii și foarte probabil nu va mai rămâne pe Old Trafford, unde nu are șanse să prindă primul unsprezece. Are ca variante o revenire în Primera Division sau să continue în Premier League, dar la alt club. În fine, Adrien Rabiot, jucător cu o tehnică excelentă, va pleca sigur de la PSG și momentan pentru el ar exista ca foarte probabilă destinația FC Barcelona.