Sport

Care sunt jucătorii titulari în NBA All-Star Game 2019! LeBron James și Giannis Antetokounmpo vor fi căpitani

26.01.2019 | 15:56
Care sunt jucatorii titulari in NBA AllStar Game 2019 LeBron James si Giannis Antetokounmpo vor fi capitani

Se cunosc jucătorii care vor lua startul în meciul vedetă al anului în baschetul mondial, NBA All-Star Game 2019. Va fi al doilea sezon consecutiv în care se renunță la formatul Vest contra Est. Și în acest an formatul presupune ca jucătorii cei mai votați din fiecare Conferință să fie numiți căpitani și să își aleagă singuri formațiile.

Chiar dacă este un meci rezervat fanilor, votul lor a contat doar jumătate din decizia finală, un sfert din decizie fiind luată de jucători, respectiv de presa americană. Astfel, o serie de jucători au ratat la mustață numirea în primul 5 al All-Star Game și vor aștepta să vadă dacă își vor regăsi numele pe lista de rezerve.

LeBron James și Giannis Antetokounmpo, cei mai votați jucători în NBA All-Star Game 2019

LeBron James a obținut peste 4,6 milioane de voturi din partea fanilor și va juca pentru a 15-a oară într-un All-Star Game. Este pentru prima dată când „Regele” a fost selectat în cea mai bună echipă din Vest. Asta după ce LeBron a trecut în vară la Los Angeles Lakers, formație care vrea să ajungă la gloria de altă dată, pierdută după retragerea lui Kobe Bryant.

LeBron James, cel mai votat jucător în Conferința de Vest

Pe lângă LeBron James, printre starterii din conferință de Vest se mai numără fostul dublu MVP al ligii, Steph Curry (Golden State Warriors), actualul MVP al ligii și cel mai bun marcator din acest sezon, James Harden (Houston Rockets), MVP-ul ultimelor două finale Kevin Durant (Golden State Warriors) și Paul George, una dintre revelațiile sezonului, care are parte de un sezon foarte bun la Oklahoma City Thunder.

De partea cealaltă, jucătorul grec cu origini africane, Giannis Antetokounmpo, a fost cel mai votat jucător în Conferința de Est. Extrema lui Milwaukee Bucks a adunat peste 4,4 milioane de voturi și va fi pentru prima oară căpitan în All-Star Game. El este însoțit de conducătorii de joc Kyrie Irving (Boston Celtics) și Kemba Walker (Charlotte Hornets), noua vedetă a celor de la Toronto Raptors, Kawhi Leonard și pivotul celor de la Philadelphia 76ers, Joel Embiid.

Giannis Antetokounmpo, cel mai votat jucător din Est

Luka Doncic, foarte aproape să fie titular în All-Star Game la sezonul de debut în NBA

Noua senzația a baschetului din NBA, slovenul Luka Doncic (Dallas Mavericks), a fost al treile acel mai votat jucător de către fani, după LeBron și Giannis. Cu toate acestea, Doncic nu i-a convins pe cei din presă și nici pe colegii din vestiare că trebuie să fie titular în All-Star Game. Aceeași situație s-a întâmplat și cu veteranii Derrick Rose și Dwyane Wade, care au fost votați în echipele de start, dar nu au trecut de pretențiile presei și ale jucătorilor adverși.

Luka Doncic își așteaptă rândul în All-Star Game

Doncic, Wade, Rose, dar și celelalte superstaruri care nu au prins primele 10 locuri în All-Star Game așteaptă acum decizia antrenorilor din 31 ianuarie pentru a umple locurile de pe băncile de rezervă. După ce va avea loc această selecție, urmează ca cei doi căpitani, James și Antetokounmpo, să își aleagă coechipierii, în timp ce meciul propriu-zis se va desfășura duminică, 17 februarie, în Charlotte.

Partida va putea fi urmărită și în România, în noaptea de duminică spre luni (17 spre 18 februarie), cu începe de la ora 3:00. Anul trecut Team LeBron a trecut Team Curry cu 148-145.