Sport

Cum se înțeleg jucătorii ucraineni și ruși de la Atalanta: “Prietenia lor ar trebui să fie arătată ca exemplu”

Antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, a vorbit despre relația dintre Aleksei Miranchuk și Ruslan Malinovsky, după victoria împotriva lui Bayer Leverkusen.
11.03.2022 | 17:33
Cum se inteleg jucatorii ucraineni si rusi de la Atalanta Prietenia lor ar trebui sa fie aratata ca exemplu
Antrenorul Atalantei a salutat prietenia dintre jucătorii ucraineni și ruși. Sursa foto: The Mirror
ADVERTISEMENT

Atalanta a găzduit-o joi seară pe Bayer Leverkusen în cadrul optimilor Europa League. Echipa italiană s-a impus, scor 3-2, urmând ca meciul retur să se dispute săptămâna viitoare, pe 17 martie.

Gian Piero Gasperini salută prietenia dintre jucătorii ucraineni și ruși

Antrenorul Atanatei a salutat prietenia „extraordinară” dintre jucătorul rus Alexei Miranchuk și ucraineanul Ruslan Malinovsky, pe fondul războiului ruso-ucrainean, și a vorbit despre situația delicată cu care se confruntă cei doi jucători în această perioadă complicată.

ADVERTISEMENT

„El și familia lui trec prin ceva neaşteptat. Ne petrecem mult timp urmărind știrile. Acest lucru ne-a zguduit poate chiar mai mult decât COVID și asta a lovit puternic Bergamo. În mod clar, el are rude și prietenii încă acolo”, a declarat Gasperini pentru Sky Sport Italia, când a fost întrebat despre ucraineanul Malinovsky.

Antrenorul clubului a continuat apoi să vorbească despre jucătorul rus: „De asemenea, suntem aproape de Miranchuk. Este o prietenie extraordinară pe care o au (n.r cei doi). Miranchuk se simte aproape jenat de situație. Oamenii contează mai mult decât steaguri și granițe, e un băiat bun și merită și el respect”.

ADVERTISEMENT

Cei doi mijlocași au jucat amândoi împotriva lui Bayer Leverkusen, în prima manșă a confruntării din optimile de finală Europa League.

Malinovsky a avut un joc foarte bun, egalând scorul la 1-1 în minutul 23, după care a dat două pase decisive în minutul 25, respectiv 49. Pe de cealaltă parte, Miranchuk a intrat mai târziu pe teren, în minutul 77.

ADVERTISEMENT

Malinovsky a dedicat golul victimelor războiului din Ucraina

Malinovsky a postat pe rețelele de socializare un mesaj încurajator pentru compatrioții săi şi le-a transmis că golul marcat a fost dedicat tuturor victimelor războiului din Ucraina.

Colegul său, De Roon, a abordat subiectul războiului și a situației familiei lui Malinovsky: „Ruslan are familia acolo, mereu sunt vești anevoioase, este greu să nu te mai gândești la ele în vestiar”.

ADVERTISEMENT

„Încercăm să-i ajutăm, dar este cu adevărat complicat, noi cei care avem familiile în alte țări nici nu ne putem imagina toate astea”, a mai spus olandezul.

Zappacosta a comentat, la rândul lui, situaţia: „Malinovskyi și Miranchuk? În acest moment situația nu este ușoară pentru nimeni, nu ne puteam imagina că s-ar ajunge la asta. Încercăm să rămânem aproape de ei, care sunt buni prieteni. Frumoasa lor prietenie ar trebui să fie arătată ca exemplu celor care duc acest război fără sens”.

ADVERTISEMENT