Fotbal intern

Jucătorii Astrei se tem de ratarea play-off-ului: „Se complică situația, trebuie să avem mare grijă”

07.02.2020 | 23:09
Jucatorii Astrei se tem de ratarea playoffului Se complica situatia trebuie sa avem mare grija
ADVERTISEMENT

Astra a pierdut cu Dinamo și Chindia în primele două meciuri oficiale din 2020, iar jucătorii antrenați de Bogdan Andone se tem de ratarea prezenței în play-off. Mihai Răduț și Gabi Enache declară că Astra trebuie să obțină maximul de puncte în ultimele două partide din sezonul regular, diferența față de echipa de pe locul șapte, Gaz Metan, fiind din ce în ce mai mică.

Astra poate rata play-off-ul

Astra Giurgiu a avut o serie de opt victorii consecutive în toamnă, rezultate ce au dus-o chiar pe primul loc în Liga 1, până la înfrângerea cu CFR Cluj de la jumătatea lunii decembrie și depunctarea dictată de Comisii.

ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu o lună și jumătate ocupau primul loc, fotbaliștii Astrei au ajuns să se teamă de ratarea principalului obiectiv, calificarea în play-off, după înfrângerile suferite în primele două meciuri oficiale ale sezonului de primăvară, cu Dinamo, 0-2, și Chindia Târgoviște, 1-2.

Consider că am controlat meciul în proporție de 90%, dar nu am știut să gestionăm bine momentele bune pe care le-am avut, mai ales în prima repriză. Se complică situația, dacă luam cele trei puncte eram 99% în play-off, dar mai avem două meciuri, șase puncte în joc, și sperăm să punem stop acestei serii negre.

ADVERTISEMENT

Este un campionat strâns, nu e diferență mare de puncte și sunt multe echipe puterenice care trag la play-off, trebuie să avem mare grijă, nu mai trebuie să repetăm greșelile făcute”, a declarat Gabi Enache.

Mihai Răduț consideră, de asemenea, că Astra poate rata primele șase poziții la finalul sezonului regular, dacă atitudinea arătată cu Dinamo și Chindia nu se va schimba.

ADVERTISEMENT

Ne doream să obținem cele trei puncte pentru a ne liniști cu prezența în play-off. Eu cred că am intrat motivați în teren, dar nu am reușit să punem în pericol poarta lor, iar ei au dat două goluri pe contraatac.

Probabil ne-am considerat deja în play-off și am crezut că vom lua punctele ușor în aceste patru meciuri. Trebuie să ne trezim să câștigăm următoarele două meciuri. Nu cred că am arătat atât de rău, doar am fost delăsători în repriza a doua, nu am fost suficient de agresivi.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem altă atitudine și cu siguranță vor veni și victoriile. Este o luptă strânsă pentru play-off, dar trebuie să jucăm chiar dacă este presiune, suntem profesioniști. Trebuie să câștigăm duelurile individuale și vom ieși învingători”, susține Răduț.

Denis Alibec a continuat discursul coechipierilor Enache și Răduț, susținând că, dacă Astra va continua pe aceeași linie, va rata prezența în play-off.

Am controlat meciul, dar cum noi am câștigat meciuri în care am avut doar o ocazie, acum a fost rândul lor. Eu zic că nu am făcut un meci rău, am avut posesia, am avut ocazii, dar e păcat că nu am reușit să marcăm. Despre meciul cu Dinamo domnul Niculae poate să spună că nu am avut atitudine, dar cu Chindia am arătat bine.

Dacă vom continua așa, cu siguranță nu vom ajunge în play-off. Nu înțeleg de ce am jucat la ora 20:30, fiind singurul meci al zilei, e greu cu frigul. E greu fără Budescu, probabil că toate celelalte echipe ne-au învățat jocul și acum este mai greu să câștigăm”, susține Alibec.

„Budescu putea face diferența”

Bogdan Andone declară că într-un meci închis, precum cel cu Chindia Târgoviște, Constantin Budescu, indisponibil din cauza unei accidentări, era jucătorul care ar fi putut aduce victoria, printr-o execuție individuală.

Din păcate am pierdut meciul. Nu am gestionat bine a doua repriză. Am riscat puţin pe faza de atac. Ştiam că acest lucru ne va dezechilibra, mai ales în apărare. Avem nevoie de muncă şi de atitudine. Este obligatoriu să câştigăm meciul de la Sibiu. Dacă învingeam azi, 90% eram în play-off.

La un meci precum cel cu Chindia, o execuţie a lui Budescu putea face diferenţa. Vom vedea care este starea lui Ioniţă. Vom vedea dacă va exista o discuţie cu cei din conducere. Mereu este posibil. Ne-am creat situaţii, dar nu am ştiut să facem diferenţa.

Patronul echipei poate să spună orice. Important este să fie alături de echipă, mai ales în aceste momente”, a spus Bogdan Andone.

În ultimele două etape din sezonul regular, Astra Giurgiu întâlnește Hermannstadt, la Sibiu, și Sepsi Sfântu Gheorghe, pe „Marin Anastasovici”.

  • 40 de puncte are Astra după 24 de etape
ADVERTISEMENT