Sport

Jucătorii Barcelonei au știut planurile tactice ale lui Solskjaer ! Marcus Rashford i-a ajutat fără să știe

18.04.2019 | 14:48
Jucatorii Barcelonei au stiut planurile tactice ale lui Solskjaer  Marcus Rashford ia ajutat fara sa stie

Jucătorii Barcelonei au știut planurile tactice ale lui Ole Gunnar Solskjaer din timpul partidei retur câștigată de catalani cu 3-0, pe teren propriu, în returul sferturilor de finală ale Champions League. Barca învinsese și în tur, la Manchester, cu 1-0, și cu scorul general de 4-0 merge în semifinale, unde va da de o altă echipă engleză, Liverpool.

Jucătorii Barcelonei au știut planul tactic al lui Manchester United

Cotidianul As dezvăluie un amănunt foarte interesant petrecut pe parcusul partidei de pe Nou Camp și modul în care atacantul lui United, internaționalul englez Marcus Rashford, a dat, fără să știe, o importantă mână de ajutor la calificarea catalanilor. Nu este vorba de jocul mai puțin reușit al celui care fusese eroul calificării în sferturi, în returul de la Paris.

Pe parcursul partidei, antrenorul lui United, norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, l-a chemat la margine pe Marcus Rashord și i-a înmânat un bilețel pe care scrisese câteva chestiuni tactice, acestea urmând a fi împărtășite coechipierilor, în funcție de rolul fiecăruia în noul sistem, pentru că despre aceasta era vorba, trecerea de la 4-3-3 de la începutul meciului la un 4-4-2.

Barcelona - Manchester United. Secvențele poveștii cu bilețelul
Barcelona – Manchester United. Secvențele poveștii cu bilețelul

Portarul ter Stegen a găsit biletul lui Rashford

Rashford a luat bilețelul și pentru că, evident, nu putea face o ședință fulger cu coechipierii, a decis să treacă pe la fiecare și să îi arate ce are de făcut în noul sistem tactic. Numai că, într-ul duel cu Pique a scăpat bilețelul pe gazon. Portarul Marc ter Stegen a văzut faza și imediat ce mingea s-a îndepărtat de poarta sa a cules bilețelul, l-a citit și a transmis ce scria acolo lui Pique și acesta antrenorului Valverde.

După ce l-a citit și a comunicat ce era important ter Stegen l-a aruncat înapoi în iarbă, unde îl găsise, gândind că poate Rashford se va întoarce să îl caute. Barecelona a defilat în fața lui United, care nu a mai avut nicicum nici forța și nici determinarea care i-au permis să întoarcă la Paris aproape incredibil o calificare ca și compromisă după meciul tur.