Fotbal international

Toți jucătorii Barcelonei au ieșit negativ la testele pentru coronavirus! Când revin la antrenamente Messi şi coechipierii săi

07.05.2020 | 17:28
Toti jucatorii Barcelonei au iesit negativ la testele pentru coronavirus Cand revin la antrenamente Messi si coechipierii sai
ADVERTISEMENT

Miercuri a fost o zi agitată la Barcelona şi la Real Madrid. Jucătorii celor două formaţii au fost testaţi pentru coronavirus, urmând ca pe 8 mai să desfăşoare primele antrenamente, conform protocolului impus de Federaţia Spaniolă de Fotbal.

Teste pentru coronavirus la Barcelona şi la Real Madrid

UPDATE: 7 mai, ora 17:20. Veste bună pentru jucătorii Barcelonei. Rezultatele testelor efectuate au fost în totalitate negative, ceea ce înseamnă că începând de vineri, 8 mai, echipa poate începe din nou antrenamentele. A lipsit doar Ousmane Dembele, încă nerefăcut după accidentare.

ADVERTISEMENT

Miercuri dimineaţă, jucătorii Barcelonei şi ai lui Real Madrid au fost testaţi pentru coronavirus, fiind primul pas înainte de reluarea antrenamentelor în La Liga. Fotbaliştii au venit treptat la bazele de pregătire şi au plecat imediat după efectuarea testului.

La Real Madrid, Karim Benzema a fost cel mai matinal, fiind primul care a ajuns la Valdebebas. După test, francezul a primit echipamentul de antrenament pe care îl va folosi la şedinţa de pregătire de pe 8 sau 9 mai.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Barcelonei au fost testaţi la Ciutat Esportiva, baza de antrenament a catalanilor. Fotbaliştii au venit fiecare cu maşina personală şi au purtat mănuşi şi măşti. Ca şi în cazul lui Real Madrid, Barcelona va primi rezultatele testului în cel mult 48 de ore.

Jucătorii din La Liga au intrat în faza 2 a protocolului din Spania

Conform protocolului elaborat de Federaţia Spaniolă de Fotbal, jucătorii din La Liga au intrat în faza a 2-a, în care încep sesiunile individuale de antrenament. După testarea de miercuri, fiecare fotbalist a primit setul de reguli din partea clubului.

ADVERTISEMENT

Protocolul pentru sesiunile indivuale de antrenament în Spania (faza 2): fotbaliştii, cu măşti şi mănuşi la antrenamente, maximum 6 jucători în acelaşi timp, cu echipamentele în pungi ermetice + sticle de apă personalizate

  • un număr minim de persoane din staff-ul echipei poate fi prezent la baza de antrenament
  • fotbaliştii vor primi pe e-mail exerciţiile pentru antrenament, astfel că nu va exista interacţiune cu staff-ul tehnic
  • fotbaliştii vor veni la baza de antrenament în maşinile personale (modul de transport pentru jucători şi staff trebuie să fie acelaşi de fiecare dată)
  • accesul în camerele din baza de antrenament este interzis pentru cei care nu locuiesc acolo
  • trebuie să existe un tabel cu numele fiecărei persoane care se află în baza de antrenament (vor fi completate date detaliate privind timpul petrecut în facilitate, dar şi orarul fotbaliştilor prezenţi pe teren)
  • sunt acceptaţi maximum şase fotbalişti la antrenamentele din faza 2 (distanţa între ei trebuie să fie una maximă şi este recomandat un minim care să fie de două ori mai mare decât normele de distanţare socială)
  • este recomandat să nu fie prezente mai mult de 12 persoane, în acelaşi timp, în baza de antrenament
  • fotbaliştii trebuie să ajungă la bază într-un interval de 15 minute pentru a nu intra în contact (sunt obligaţi să vină de acasă îmbrăcaţi cu echipamentul de antrenament)
  • la finalul antrenamentului, fiecare fotbalist va primi echipamentul pentru a doua zi într-o pungă închisă şi biodegradabilă. Jucătorul este obligat să folosească punga pentru depozitarea echipamentului deja folosit, care va fi adus a doua zi la baza de antrenament
  • se recomandă ca în timpul antrenamentelor să nu fie folosit niciun echipament de pregătire. Dacă va fi folosit, staff-ul este obligat să dezinfecteze echipamentul imediat
  • fotbaliştii sunt obligaţi să poarte mască şi mănuşi din momentul când au ajuns în baza de antrenament şi până la părăsirea acesteia (în timpul antrenamentelor, pe cât posibil, este recomandată folosirea mănuşilor)
  • se recomandă ca fotbaliştii şi persoanele alături de care trăiesc să nu părăsească locuinţa, în afară de deplasările la baza de antrenament (fiecare club trebuie să stabilească un sistem prin care fotbaliştii şi familiile lor să primească mâncarea acasă)
  • sticlele cu apă vor purta o etichetă cu numele fotbalistului în timpul antrenamentelor
  • sala de fitness va fi folosită limitat, maximum două persoane, iar distanţa între aparate trebuie să fie dublă faţă de normele de distanţare socială. Aparatele din sala de fitness pot fi folosite în aer liber (echipamentul va fi dezinfectat la finalul utilizării, urmând norme sporite de igienă)
  • un singur fizioterapeut va fi folosit în timpul fazei 2