Fotbal intern

Jucătorii care au refuzat să bată penalty cu Dinamo Zagreb au salarii de 20.000 de euro. Petrescu nu a exersat asemenea lovituri la antrenamente

29.08.2020 | 14:54
Jucatorii care au refuzat sa bata penalty cu Dinamo Zagreb au salarii de 20000 de euro Petrescu nu a exersat asemenea lovituri la antrenamente
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor de Dinamo Zagreb la loviturile de departajare, 6-5, după 2-2 la sfârșitul reprizelor de prelungire. Golofca și Boli au ratat penalty-urile decisive.

Cei mai experimentați jucători ai campioanei României, Ciprian Deac (34 de ani) și Mario Camora (33 de ani), nu au vrut să bată loviturile de la punctul cu var în prima serie de 5. Deac ratase o lovitură de la 11 metri în timpul jocului, în minutul 52, la scorul de 0-1.

ADVERTISEMENT

Considerați doi dintre cei mai buni jucători din fotbalul românesc și plătiți cu salarii de 20.000 de euro pe lună, Deac și Camora n-au avut „sânge” să execute loviturile de departajare (Deac și-a învins emoția și a transformat un penalty după seria de 5). În loc să le transmită încredere celorlalți jucători ai echipei, hotărârea lor este posibil să-i fi făcut să tremure și mai tare.

Boli a ratat penalty-ul decisiv

Din acest motiv, au executat Cătălin Golofca și Kevin Boli, cei doi jucători care nu au înscris. CFR Cluj și-a propus să ajungă cel puțin în grupele Europa League și o calificare în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor ar fi dus formația din Ardeal foarte aproape de îndeplinirea obiectivului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Dan Petrescu a explicat cum a ajuns Golofca să bată penalty-ul decisiv, ultimul din seria de 5, după ce croații tocmai rataseră!, și i-a criticat pe fotbaliștii săi că nu au vrut să bată loviturile de departajare din cauza încărcăturii nervoase.

„Alegerile sunt sigur că vor fi comentate. Au fost simple, pentru că ceilalți n-au vrut să bată. Trebuia să bată Deac (n.r. – după seria de 5), era obligat. Cei care au bătut sunt doar ăia care au vrut să bată”

„Noi am putut trece doar 10 jucători pe listă, iar Debeljuh a ales să fie trecut pe bancă, pentru că avea crampe, cârcei. Chiar dacă îi alegeam eu sau nu, ăștia sunt cei care au vrut să bată”

Petrescu nu a exersat penalty-urile înainte de meci

Din cauza pandemiei de coronavirus, partidele din tururile preliminare ale Ligii Campionilor și Ligii Europa se joacă doar într-o singură manșă, nu tur-retur, cum eram obișnuiți până acum.

ADVERTISEMENT

Astfel, se poate ajunge mult mai ușor la loviturile de departajare, meciurile încheiate la egalitate fiind destul de numeroase. Chiar și în aceste condiții speciale, antrenorul campioanei, Dan Petrescu, nu i-a pus pe elevii săi să bată penalty-uri la antrenamente, „scăpare” de neînțeles la experiența și profesionalismul său.

  • „Niciodată în cariera mea de antrenor nu m-am calificat când am ajuns la loviturile de departajare” – Dan Petrescu
  • 9-6 în favoarea croaților a fost raportul șuturilor pe poartă în cele 120 de minute ale meciului din Gruia, deși oaspeții au jucat în inferioritate numerică începând din minutul 52 
ADVERTISEMENT