Fotbal intern

Jucătorii de la FCSB prind încredere după victoria din Cupă: “Va fi foarte greu să ne mai bată cineva”

26.09.2019 | 23:54
Jucatorii de la FCSB prind incredere dupa victoria din Cupa Va fi foarte greu sa ne mai bata cineva

FCSB s-a impus cu 2-0 în meciul cu Metaloglobus din șaisprezecimile Cupei României. La finele partidei de la Voluntari, Bogdan Argeș Vintilă s-a declarat foarte mulțumit de prestația elevilor săi, dar s-a arătat îngrijorat de următoarea partidă, cu Academica Clinceni, care se va desfășura la Călărași, pe un gazon dificil. Marcatorii celor două goluri, Dennis Man și Olimpiu Moruțan, cei care au bifat prima apariție în primul 11 după perioadele de accidentări, au recunoscut că perioada în care nu au jucat din cauza problemelor medicale a fost extrem de dificilă.

Dennis Man prinde încredere după golul marcat cu Metaloglobus

Dennis Man, cel care a revenit pe gazon după o pauză de 2 luni, declară că prestația din meciul cu Metaloglobus îi oferă mare încredere pentru partidele viitoare, Cupa României reprezintă un trofeu important pentru fotbalistul arădean, iar colaborarea cu noul tehnician Bogdan Argeș Vintilă este optimă.

A fost o revenire frumoasă, e bine că am jucat 45 de minute, mi-au lipsit mult jocurile. Sunt extrem de fericit și pentru că am marcat, am ajutat echipa, dar cel mai important este că am obținut calificarea. Nu comentez ce spune patronul, eu doar îmi văd de fotbal. Mi-a dat încredere prestația de azi. A fost o perioadă grea pentru mine, e dificil să stai pe margine, să îți vezi colegii că se luptă la fiecare meci și să nu poți face nimic. Chiar dacă nu stăm bine în clasament, cu siguranță o să urcăm. E foarte importantă câștigarea Cupei. Ar fi important și pentru mine că nu am câștigat niciun titlu la FCSB. Domnul Vintilă e foarte ok, ne dă încredere, vorbește cu toți jucătorii“, a declarat Dennis Man.

FCSB a învins Metaloglobus cu 2-0 și s-a calificat în optimile Cupei. Sursă Foto: Sportpictures
FCSB a învins Metaloglobus cu 2-0 și s-a calificat în optimile Cupei. Sursă Foto: Sportpictures

Olimpiu Moruțan, care a bifat prima apariție în primul 11 al celor de la FCSB, după ce a fost indisponibil în startul sezonului din cauza unei accidentări, se declară încântat că a revenit în echipă, iar, odată cu următoarele meciuri, speră să reintre în forma care i-a adus tranferul la FCSB: “Sunt fericit că am început să joc, sper să mai prind minute și să fiu din ce în ce mai bine. Nu contează când am marcat ultima dată, contează să-mi ajut echipa, eu încerc mereu să joc pentru echipă. Am știut că ne așteaptă un meci dificil, dar ne-am concentrat foarte bine și am câștigat fără probleme. Nu contează în ce sistem jucăm, dar 4-3-3 mi se potrivește cel mai bine. A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, dar cred că acum am revenit mai puternic. Noi acum ne-am reglat și jucăm foarte bine. Va fi foarte greu să ne mai bată cineva“.

Laude pentru jucători din partea lui Bogdan Vintilă

Odată cu meciul din Cupă, Bogdan Argeș Vintilă a ajuns la patru meciuri consecutive fără înfrângere. Tehnicianul celor de la FCSB a recunoscut că este extrem de mulțumit de prestația jucătorilor din meciul cu Metaloglobus, dar este îngrijorat înaintea partidei cu Academica Clinceni, din etapa a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1, care se va desfășura la Călărași pe un gazon dificil.

Jucătorii au făcut un meci, e normal că ne-am calificat mai departe. Belu e un jucător inteligent, se adaptează repede, de asta a jucat fundaș central. Nu a fost nicio improvizație. Mă bucur că Man și Moruțan au marcat, sunt foarte mulțumit de prestația lor din prima repriză. Vreau să felicit toți jucătorii, au avut o atitudine deosebită. S-au implicat mult. Noi tratăm cu seriozitate orice competiție în care jucăm. La noi nu există echipa a doua. Pentru mine toți sunt la fel de buni. Am 29 de jucători buni, chiar foarte buni. Niță e un jucător pe care l-am văzut la echipa a doua și mi-a plăcut. Manea s-a descurcat foarte bine, sunt mulțumit că a dus 90 de minute, va ajuta echipa mult. Eu nu am menajat pe nimeni, doar le-am dat altora posibilitatea să joace. Meciul cu Clinceni va fi foarte dificil, la Călărași vom întâlni un gazon care nu e extraordinar. Trebuie să abordăm meciul serios. E greu pentru că se va juca la ora 17:00“, spune Bogdan Vintilă.

După calificarea în optimile Cupei României, FCSB va disputa duminică, de la ora 17:00, meciul cu Academica Clinceni din etapa a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1.