Fotbal intern

Jucătorii de la Hermannstadt au boicotat antrenamentul. Reacţia oficială a clubului din Sibiu. “Se poartă discuţii cu potenţiali noi investitori!”

03.11.2019 | 22:37
Jucatorii de la Hermannstadt au boicotat antrenamentul Reactia oficiala a clubului din Sibiu Se poarta discutii cu potentiali noi investitori
ADVERTISEMENT

Hermannstadt a luat un punct la Mediaș, după ce a remizat cu Gaz Metan, scor 1-1, în etapa a 15-a din Casa Pariurilor Liga 1, dar jucătorii lui Eugen Neagoe au decis să boicoteze antrenamentul programat duminică, lucru confirmat de antrenorul grupării din Sibiu.

UPDATE, ora 22.35. Hermannstadt a postat un comunicat de presă pe site-ul oficial în care oficialii echipei din Sibiu anunţă că echipa nu este de vânzare, dar recunosc că există probleme cu salariile.

ADVERTISEMENT

“În urma unor articole apărute în cursul zilei de azi în presa centrală despre situația financiară a A.F.C. Hermannstadt, conducerea FCH dezminte orice intenție de vânzare a clubului! Subliniem: A.F.C. Hermannstadt nu este de vânzare, nu este nici în criză! Din contră, clubul nostru este pe o linie de dezvoltare menită să formeze o echipă performantă la Sibiu. Vrem să creștem FCH din toate punctele de vedere, mai ales sportiv și financiar. Tocmai de aceea se poartă discuții cu potențiali noi investitori, atât din țară, cât și din străinătate, care să creadă și să aibă încredere în acest proiect. De asemenea, recunoaștem și ne asumăm că există în prezent două luni restante de plată la jucătorii legitimați la echipă. Fiindcă ne asumăm asta, vom lua în scurt timp măsurile aferente. Săptămâna viitoare, până la următorul meci din Liga I, programat vineri, 8 noiembrie, ora 20:30, fotbaliștilor noștri li se va plăti unul dintre cele două salarii restante, urmând ca până în pauza competițională de la mijlocul lunii noiembrie, să le fie virat și celălalt salariu.

Considerăm că eforturile noastre de a menține A.F.C. Hermannstadt pe prima scenă a fotbalului românesc nu ar trebui să treacă neobservate. Suntem nevoiți să nu jucăm la Sibiu, în fața fanilor noștri, pentru al doilea sezon consecutiv, iar acest lucru nu ne aduce nici un beneficiu financiar. Totodată, cheltuielile suportate sunt pe măsură. Nu trebuie trecut cu ușurință peste faptul că în acest moment se fac eforturi considerabile să putem reveni acasă până la sfârșitul acestei luni.
Sperăm ca aceste ipoteze lansate în presă să nu facă uitat în spațiul public rezultatul pozitiv obținut aseară de echipa noastră în derbyul județului Sibiu. Avem tot respectul pentru suporterii A.F.C. Hermannstadt, pe care îi asigurăm de continuitatea echipei!
Cu respect pentru fotbal,
A.F.C. Hermannstadt”, apare pe site-ul oficial al sibienilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 19.40. Problemele de la Hermannstadt sunt foarte serioase! După ce jucătorii au boicotat antrenamentul de duminică, conducătorii echipei din Sibiu doresc să vor să vândă clubul. Gsp.ro anunţă că Claudiu Rotar, Ştefan Băcilă şi Petre Muller, cei trei proprietari al lui Hermannstadt, caută de 3 săptămâni posibili cumpărători şi solicită în schimbul nou-promovatei nu mai puţin de 1 milion de euro.


Jucătorii de la Hermannstadt au boicotat antrenamentul

Fotbalistii de la Hermannstadt sunt neplătiți de două luni, iar Eugen Neagoe recunoaște că există unele probleme la formația sa, dar că lucrurile se vor rezolva după ce președintele echipei va vorbi cu fotbaliștii de la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

„Da, sunt unele probleme, însă nu suntem singurul club din Liga 1 cu astfel de probleme financiare. Au fost unele discuții la antrenamentul de astăzi, însă președintele va vorbi începând de mâine cu jucătorii”, a declarat Eugen Neagoe, conform gsp.ro.

Hermannstadt e pe loc de baraj

Hermannstadt se află pe loc de baraj după 15 meciuri jucate în sezonul 2019 – 2020. Formația pregătită de Eugen Neagoe a adunat 13 puncte, după ce a bifat 3 victorii, patru remize și 8 înfrângeri în cele 15 etape din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Pentru Hermannstadt urmează meciul cu Viitorul Constanța, de pe teren propriu, care va avea loc vineri, 8 noiembrie, de al ora 20.30, în etapa a 16-a din Casa Pariurilor Liga 1. Deși nu îi merge bine în campionat, echipa din Sibiu a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei României după ce a eliminat-o pe CS Mioveni. Formația lui Eugen Neagoe s-a impus cu scorul de 2-0 la Mioveni, după golurile înscrise de Offenbacher și Pesano.

ADVERTISEMENT