Fotbal intern

Jucătorii FCSB-ului, scandări xenofobe după finală! Reacția lui Sepsi: „Stop discriminării!”

23.07.2020 | 14:43
Jucatorii FCSBului scandari xenofobe dupa finala Reactia lui Sepsi Stop discriminarii
Jucătorii FCSB-ului au avut mai multe scandări xenofobe! Președintele CNCD a explicat ce riscă clubul. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Bucuria pentru câștigarea finalei Cupei României a fost mare pentru jucătorii FCSB-ului care au avut scandări xenofobe împreună cu suporterii.

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a comentat scenele petrecute la baza din Berceni și a explicat ce amendă riscă FCSB-ul.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Toni Petrea au cântat împreună cu fanii celebrele scandări și lozinci la adresa Ungariei.


UPDATE, 23 iulie, ora 14:45 / Sepsi a reacționat pe rețelele de socializare după ce jucătorii FCSB-ului au avut mai multe scandări xenofobe la adresa maghiarilor:

ADVERTISEMENT

Sepsi OSK: Stop discriminării!
Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre.

Potrivit presei sportive, după finala Cupei României, jucătorii FCSB au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni.

ADVERTISEMENT

În afara cântecelor obișnuite, suporterii au dat tonul și scandărilor xenofobe, iar jucătorii echipei FCSB nu au părut deranjați.

Considerând că scandările și mesajele xenofobe şi rasiste nu-și au locul în lumea sportului, Sepsi OSK cere sancțiuni clare din partea forurilor competente, iar clubului FCSB îi solicităm să se delimiteze public de aceste manifestări ostile!

ADVERTISEMENT

Sepsi OSK își exprimă speranța că, pe viitor, cluburile de fotbal vor lua măsuri pentru ca suporterii să promoveze toleranţa şi respectul reciproc între comunităţi!”


Jucătorii FCSB-ului au avut mai multe scandări xenofobe

Mai mulți fani ai echipei s-au strâns la baza din Berceni pentru a sărbători împreună cu jucătorii câștigarea Cupei României, iar elevii lui Toni Petrea au fost cuprinși de euforie scandând mai multe lozinci xenofobe.

Președintele CNCD s-a autosesizat și a explicat ce riscă clubului din cauza jucătorilor: „Riscă o amendă cuprinsă între 20.000 de lei și 100.000 de lei. Acum, să vedem dacă Federația va demara o procedură sau nu, au și ei propriile regulamente”.

„Eu chiar nu înțeleg astfel de comportamente!”

Csaba Asztalos a continuat și a mărturisit că nu înțelege de ce s-a recurs la astfel de gesturi: Eu chiar nu înțeleg astfel de comportamente. În loc să ne concentrăm pe sport, pe bucuria pe care o oferă jocul… bine, nu e cazul partidei de aseară, care a fost sub orice critică.

Ar trebui să prețuim mai mult faptul că în fotbal există diversitate, având în vedere că avem jucători din toate colțurile lumii. 

Iar parcursul istoriei noastre sportive se leagă de jucătorii minoritari, în special cei maghiari, care au contribuit întotdeauna la reușitele sportului din România. 

Inclusiv la FCSB au fost jucători, antrenori de etnie maghiară care au făcut performanță, și aici mă refer la Emeric Ienei, Ladislau Boloni și alții”.

Nu-mi pot explica astfel de ieșiri, mai ales în aceste vremuri dificile. Avem activități cu Federația de ani de zile. FRF chiar a aplicat regulamentele privind combaterea discriminării, am văzut sancțiuni chiar în acest an.

Cred că suporterii au înțeles mai bine ce au greșit când, din nefericire, forurile internaționale au sancționat naționala României. 

Pe viitor, probabil că una dintre soluții va fi aplicarea unor sancțiuni mai aspre, meciuri fără spectatori și se poate ajunge inclusiv la o formă de depunctare”, a mai spus acesta pentru gsp.ro.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT