Fotbal international

Jucătorii Germaniei, protest înaintea meciului cu Japonia. Răspuns ”tăcut” la adresa FIFA

FIFA nu i-a permis lui Manuel Neuer să poarte o banderolă în culorile curcubeu la Cupa Mondială, iar jucătorii Germaniei au protestat într-un mod inedit.
23.11.2022 | 15:41
Jucatorii Germaniei protest inaintea meciului cu Japonia Raspuns tacut la adresa FIFA
FIFA nu i-a permis lui Manuel Neuer să poarte o banderolă în culorile curcubeu la Cupa Mondială, iar jucătorii Germaniei au protestat într-un mod inedit. Sursă foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Forul mondial a amenințat că vor exista repercursiuni în cazul în care jucătorii vor purta o astfel de banderolă cu mesajul ”One Love”.

Protest al jucătorilor Germaniei după abuzul făcut de FIFA

Federațiile din Anglia, Țara Galilor, Belgia, Elveția, Olanda, Danemarca și Germania au anunțat printr-un comunicat comun că renunță la ideea de a purta banderole curcubeu, dar elevii lui Hansi Flick au ales să protesteze la adresa FIFA înaintea partidei cu Japonia.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au mers să facă fotografia oficială înainte de meci, toți cei 11 titulari ai Germaniei și-au acoperit gura cu mâinile, prin care sugerau faptul că libertatea de exprimare lipsește în mod clar la competiția din Qatar.

Momentul a fost surprins de zecile de fotografi prezenți la marginea terenului de pe Khalifa International Stadium din Doha și face deja înconjurul lumii pe rețelele de socializare. Este primul gest făcut de o națională la actuala Cupă Mondială după decizia abuzivă a FIFA.

ADVERTISEMENT

Deși a renunțat să mai poarte banderola curcubeu cu mesajul ”One Love”, căpitanul Manuel Neuer a continuat să protesteze împotriva FIFA. Căpitanul Germaniei a purtat o banderolă albă pe care apărea mesajul ”Nu discriminării”.

Jucători Germania protest

Ministrul german a fentat regulile

În același timp, ministrul german de interne Nancy Fraser, prezentă în tribunele arenei din Doha, a purtat banderola interzisă. A ascuns-o sub un blazer roz, pe care l-a scos când a început jocul, dezvăluind logo-ul în formă de inimă.

ADVERTISEMENT

Jucători Germania protest

Purtătorul de cuvânt al Federației Germane de Fotbal a avut un mesaj dur pentru conducătorii forului mondial. ”Am pierdut banderola și este foarte dureros, dar suntem aceiași oameni ca înainte, cu aceleași valori.

Nu suntem niște impostori care pretind că au valori și apoi trădează. Am fost într-o situație extremă, într-un șantaj extrem și am decis să luăm acea decizie fără să vrem să facem asta”, a declarat Steffen Simon.

ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar va rămâne în istorie ca fiind cel mai controversat din istorie din cauza scandalurilor și a abuzurilor. Sărutările, fotografiile fără permisiune și țigările electronice sunt câteva dintre lucrurile interzise la acest turneu final.

ADVERTISEMENT
Tags: